Mestaruuden takuumies Mangano palaa Kauhajoelle, Moserille kenkää

Viime kaudella ratkaisevassa finaalissa viimeisillä sekunneilla kolmen pisteen heittonsa upottanut ja Kauhajoen Karhubasketille seuran ensimmäisen mestaruuden tuonut Greg Mangano tekee paluun Korisliigaan.

Mangano pelasi alkukauden Ukrainan pääsarjassa BC Kiovan joukkueessa, mutta vapautui hiljattain sopimuksestaan. Päävalmentajansa Jussi Laakson johdolla Karhubasket nappasi miehen välittömästi riveihinsä.

Ukrainassa kookas yhdysvaltalainen ehti pelata 13 ottelua tehoilla 13,3 pistettä, 8,1 levypalloa ja 1,9 syöttöä. Viime kaudella Korisliigassa Mangano kirjasi tilastoihinsa rivin 17 pistettä, 8,7 levypalloa ja 1,3 syöttöä.

29-vuotiaalle ja 205-senttiselle jenkille muutot ovat tuttuja, sillä hän on pelannut Ukrainan ja Suomen lisäksi Espanjassa, Romaniassa, Belgiassa ja Japanissa.

− Meidän piti tehdä muutoksia joukkueen pelaamiseen ja harjoitteluun. Olen ollut pitkään jo yhteydessä Gregiin ja nyt hän vapautui melko sopivalla hetkellä Ukrainasta.

– En voisi kuvitella paremmin sopivaa pelaajaa meidän tapaamme pelata ja harjoitella kuin Greg on. Hän tuo uusia ulottuvuuksia tämän kauden pelaamiseemme ja omaa tietenkin kokemusta viime kauden onnistumisista luoden luonnollista kemiaa Bojanin [Sarcevic] ja Renen [Rougeau] kanssa.

– Olen todella iloinen Gregin paluusta tänne. Nyt vaan täytyy jatkaa töitä, jotta saamme palaset loksahtelemaan paikoilleen, Laakso kertoi seuran tiedotteessa.

Manganolla tilaa saa tehdä Michael Moser, jonka sopimus on purettu. Laituri oli tilastojen valossa (17,7 pistettä / 9,2 levypalloa) yksi Korisliigan parhaista pelaajista, mutta miehen pelityyli ei sopinut Karhubasketin joukkueen konseptiin, ja Moser saikin kritiikkiä itsekkyydestään kentällä.

Karhubasketin edellisessä liigapelissä Moser sai vain 10 minuuttia peliaikaa ja penkkikomennuksen Laaksolta, joka ei ollut tyytyväinen miehen otteisiin.