Mikko Koivisto heitti Vilppaan voiton päähän seurahistorian ensimmäisestä mestaruudesta

Salon Vilppaan takamiehen Mikko Koiviston heittovire ei ollut jäänyt bussimatkalle kotiin tappiopelistä Kauhajoelta. Koivisto jatkoi siitä mihin jäi, pudotteli kolmosia sisään joka puolelta kenttää ja oli tärkein palanen Vilppaan voitossa, mikä vei joukkueen 3-1-johtoon finaalisarjassa.

Vilpas – Karhubasket 92-81
Ottelun tilastot

Vilpas karkasi parhaimmillaan jo 19 pisteen johtoon ottelun kolmannessa erässä, ja luonnollisesti juuri Koiviston kolmen pisteen koreilla. Susijengin takamies paukutti ottelussa 25 pistettä ja pussit kolmosensa 7/11 − siihen päälle vielä viisi syöttöä ja neljä levypalloa.

Karhubasket viritteli päätöserässä parasta kiriään ja pääsikin jo viiden pisteen päähän Vilppaasta, mutta sitä pidemmälle ei puristus enää riittänyt. Molempien joukkueiden hyökkäyspelaaminen yski välillä melko pahoin viimeisellä kymmenminuuttisella, mutta isännät onnistuivat lopulta tärkeät korit naaraamaan.

Tasainen ottelu alkoi kääntyä Vilppaan eduksi molemmin puolin puoliaikaa, ja kolmannen erän nykäisy oli liikaa kauhajokisille. Kun Koivistoa yritettiin vartioida kaikin mahdollisin keinoin, jäi kentällä taas tilaa muille kotijoukkueen pelaajille enemmän.

Myles Stephens (21/11) ja Jeremiah Wood (14/9) kantoivat totuttuun tapaan oman vastuunsa ja tällä kertaa Teemu Rannikko − mahdollisesti koripallouransa toiseksi viimeisessä ottelussa − otti ohjat käsiinsä pelin lopussa, kun Aatu Kivimäki joutui penkille viidennen virheensä myötä.

Karhubasket sai peliin takaisin edellisottelun missanneen Okko Järven, mutta miehen pelirytmi tuntui hukkuneen penkillä istumiseen. Erinomaiset pudotuspelit pelannut Järvi ei saanut yhtään pistettä ja heitti kaikki viisi heittoansa ohitse.

Bojan Sarcevic (14/9s) oli tutun mestarillinen, mutta joukkueen amerikkalaispelaajat pelasivat vain ”ihan ok” -tasoisen ottelun. Karhubasket olisi kaivannut edellispelissä nähdyn kaltaisia supermies-otteita, mutta niihin ei kukaan kyennyt, ja Kauhajoella kentän ykköspelaajaksi noussut Osasumwen Osaghae oli, noh, vain ihan ok.

Kauhajoki on nyt selkä seinää vastaan ja taas Vilpas vain voiton päässä seurahistorian ensimmäisestä mestaruudesta. Joukkueen peli kulkee ja ratkaisijoita riittää tällä hetkellä. Karhun täytyy kyetä puolustamaan paremmin kaksi mahtiottelua pelannutta Koivistoa, mutta samanaikaisesti Woodille ja Stephensille ei saa antaa liikaa tilaa korin alla.

Jos Vilpas kykenee 90 pisteen saldoon jälleen, on se lähellä voittoa ja mestaruutta. Karhubasketin voiton avaimet ovat taas tukahduttavassa puolustuspelaamisessa ja omasta joukkueesta pitää nousta esiin useampia huipputasolle nousevia pelaajia.

Finaalisarja jatkuu, ja mahdollisesti päättyy, sunnuntaina Kauhajoella klo 18.00.