Murskaavan ylivoimainen Karhubasket voiton päässä mestaruudesta

Kouvot oli Korisliigan neljännessä finaalissa puhdas vastaantulija, kun Kauhajoen Karhubasket haki Kouvolan jäähallista murskavoiton. Kun vierasjoukkue pelasi liki täydellistä peliä, ei Kouvot taas osunut koriin edes oikein vahingossakaan.

Kouvot − Karhubasket 56-94
Ottelun tilastot

Karhubasket otti johdon heti ottelun alussa, jatkoi sen kasvattamista ja oli lopulta täysin ylivoimainen pelissä. Kouvojen surullisen illan saldoa kuvastaa se, että peräti 22:sta kolmen pisteen heitosta vain yksi yritys meni koriin.

Sentteri Thomas Gipson (24/5) teki omaa tuttua työtään korin alla Kouvoille, mutta kukaan muu ei sitten hyökkäyspäässä onnistunutkaan. Aloitusviisikon miehet heittivät yhteensä 19 kolmosta ohi, ja tuska vain kasvoi ottelun edetessä.

Karhubasket taas oli juuri niin hyvä kuin se on osoittanut parhaimmillaan pystyvänsä olemaan. Avauksen pelaajista neljä miestä sai vähintään 17 pistettä ja kapteeni Bojan Sarcevic taas johdatti peliä varmaotteisesti.

Koko finaalisarjan loistanut Cameron Jones (19/5s) heitti lähes aina halutessaan pallon koriin ja Rene Rougeau (18/18) oli ylivoimainen jokaisella pelin osa-alueella.

Ottelun voitto toi Karhubasketin jo pelin päähän mestaruudesta ja joukkue pääsee yrittämään ratkaisevan neljännen voiton ottamista kotikentällään Kauhajoella sunnuntaina. Kouvoille asetelma taas on todella haastava, kun selkä on seinää vasten ja alla 38 pisteen tappio.

− Luulen, että pelaajamme olivat aika harmissaan siitä edellisestä Kouvolan reissusta. Nyt pelasimme todella kurinalaisen pelin. Ne muutokset natsasivat, mitä peliimme teimme. Halusimme pelata tiettyjä pelaajia vastaan hieman aggressiivisemmin, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies kertoi Ylen haastattelussa.

− Tämä oli koko joukkueen voitto. Itse yritin tuoda peliin energiaa heti alusta lähtien. Edellisessä Kouvolan pelissä emme tulleet alkuun riittävän kovaa. Nyt painostimme heitä heti pelin alusta, Rougeau kertoi Ylelle.

− En muista tällaista meiltä aiemmin, tuosta ei oikein pysty huonontamaan. Yhdessä vaiheessa taas Karhubasket jokainen heitto mistä vain meni sisään. Emme olleet mentaalisesti tarpeeksi vahvoja. Lumipallo lähti pyörimään vähän väärään suuntaan ja Karhu karkasi, Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen sanoi.

− Jones teki aika kovia koreja ja Rougeaun kokonaisvaltainen peli oli erinomainen, Lehtonen kertoi.

− Tämä oli meidän paras peli koko pudotuspeleissä. Pelasimme 40 minuuttia meidän peliämme ja pallo meni sisään, Sarcevic sanoi.

Kolmen suhteellisen tiukan finaaliottelun jälkeen perjantaina Kouvolan jäähallissa nähtiin kokonaisuutena aivan toisenlainen peli. Katsojille ei ottelusta paljon hupia ollut, ellei päällä ollut sitten kauhajokisen oranssia kuosia. Voittajasta ei montaa minuuttia ollut epäselvyyttä, mutta toisaalta Kouvot on aiemmin tämän kevään pudotuspeleissä osoittanut kovaakin henkistä vahvuutta eri tilanteissa.

− Heillä ei ole mitään hävittävää ja Kouvot on vaarallinen joukkue, Sarcevic ennakoi sunnuntain peliä.