Näädät nykäisi voiton KTP:n prässistä huolimatta

Sunnuntain ainoassa Korisliiga-ottelussa BC Nokia vankisteli asemiaan taistelussa pudotuspelien kotiedusta, kun viikonlopun aikana KTP kaatui toistamiseen.

BC Nokia – KTP 92-83
Ottelun tilastot

Nokia avasi pelin todella hurjalla tahdilla ja nakutteli pisteitä lähes jokaisesta hyökkäyksestä. Ensimmäisessä erässä isännät saivat kasaan peräti 31 pistettä, mikä etumatka käytännössä piti joukkueen KTP:n edellä loppuun asti.

Tutusti alkutahteja mestaroivat Vincent Council (25p, 7s) ja Dragan Labovic (24/14). Kaksikosta Council piti vauhtia koko pelin ajan, mutta iso sentteri Labovic joutui sivuraiteelle, kun kotkalaisten prässi pakotti nokialaiset pompottamaan palloa kauempana korista.

− Emme tulleet alkuun riittävän kovaa, riittävällä intensiteetillä vieraspeliin. Päästimme heidät rytmiin, ja vaikka toisella puoliajalla pelasimme paremmin, se oli liian myöhään, KTP:n Tim Williams kertoi.

BC Nokian puoliaikajohto oli jo 15 pistettä, mutta toisella puoliajalla KTP kerta toisensa jälkeen sai raavittua eron alle kymmeneen pisteeseen. Kuitenkaan sitä yhtä ratkaisevaa runia vierasjoukkue ei saanut missään vaiheessa, vaan tuntui, että näädistä löytyi joka kerta ratkaisevan kolmen pisteen heittäjä, minkä myötä ero taas repesi suuremmaksi.

Toisella jaksolla nähtiin lähes koko 20 minuuttia KTP:n koko kentän prässiä, mikä aiheutti ajoittain suuria pulmia Nokialle. Kotka pelasi paljon pienellä viisikolla ja paikoin prässäämässä oli peräti neljä pelaajaa yli puolenkentän. Vaikka tämä aiheutti Nokialle menetyksiä, hassasi KTP myös itse monia saamistaan tilaisuuksista suoraan takaisin vastustajalle.

− Kaksi viimeistä erää voitimme, mutta se ei riittänyt. Siinä en ole samaa mieltä Timin kanssa, että emme olisi olleet valmiita. Kyllä se oli Nokian hyvyyttä, he tulivat kovalla ryminällä, KTP:n valmentaja Ray Ailus kertoi.

− Kotka pelaa todella intensiivistä korista. Jokainen voi itse tulla kokeilemaan millaista siellä on olla, kun koko ajan kaveri on iholla antamassa painetta. Mielestäni hoidimme sen todella hyvin, vaikka väsymys hieman näkyi, BC Nokian valmentaja Ville Tuominen sanoi.

Prässäys ja KTP:n pieni viisikko tekivät ottelusta erittäin vauhdikkaan ja viihdyttävän, vaikka järki ei aina täysin pysynyt pelissä mukana. Vaikka Nokia lopulta pystyi purkamaan itsensä pois ahdistetuista tilanteista, seisahtui ryhmän hyökkäyspeli monissa kohdin selvästi jälkimmäisellä puoliajalla.

Näätien hyökkäyksessä nähtiinkin usein tilanteita, missä takamies pompotteli palloa toistakymmentä sekuntia ja puolenkentän ylityksen jälkeen nähtiin maksimissaan yksi syöttö. Kuitenkin samat pelaajat kiskoivat sitten haastettuja kaukoheittoja keskelle keksintöä, joten se voittopelissä varmaan annettakoon heille anteeksi.

− Nokia pelasi erittäin hyvää hyökkäyspeliä. Kolmen pinnan heitot eivät kuitenkaan kaikki ihan vapaita olleet, hyvällä prosentilla he heittivät. Oikea ja parempi joukkue voitti, Ailus sanoi.

Joukkueiden välisen uusintaottelun myötä molemmille ryhmille runkosarjan loppusuora on samalla melkoinen otteluruuhka. KTP:llä on ensi viikolla varsinkin tärkeä kotipeli Kobria vastaan, sillä Espoo United hengittää yhä niskaan taistelussa viimeisestä pudotuspelipaikasta.

− Tämä viikko oli melkoinen pudotuspeliennakko meille. Kolme todella kovaa peliä, keskiviikkona Lapualla ja nyt nämä kaksi KTP-peliä, myös Nokia-valmentaja Tuominen linjasi.

− Iso hatunnosto Kotkalle siitä tyylistä millä he pelaavat. Ei tule Salolla olemaan kiva ensimmäinen kierros, Tuominen jakoi kiitosta vieraille.