Näätien nappialku toi vierasvoiton Joensuusta − ”Munasimme oikein kunnolla”

BC Nokia karkasi välittömästi toisen puolivälieräottelun alkuminuuteilla yli kymmenen pisteen johtoon, mistä näätäryhmä piti kiinni loppuun asti. Viime kauden mestarin Katajan kausi on jo katkolla, kun Nokia siirtyi sarjassa 2-0−johtoon.

Kataja – BC Nokia 82-103
Ottelun tilastot

Peli ratkesi Joensuussa ennen kuin kaikki katsojat olivat vielä välttämättä ehtineet edes kunnolla asettautua istuimiinsa. BC Nokia tuli peliin kaasu pohjassa, eikä bussijaloista ollut merkkiäkään, kun taas Kataja oli unten mailla.

− Saimme aika nappialun. Siitä lähdöstä oli aika helppo jatkaa. Kataja sai pikkurunin toisella neljänneksellä, sitten lähdimme taas pelaamaan, BC Nokian valmentaja Ville Tuominen kertoi.

− Emme olleet taaskaan tässä pelissä mukana. Nyt on pudotuspelit menossa, eikä Kataja ole vielä herännyt niihin. Varmasti valmennus tekee töitä sen eteen, että löytää jonkun uuden kikkakolmosen. Kaikkien pitää mennä peilin eteen, Katajan Vesa Mäkäläinen sanoi.

− Munasimme oikein kunnolla. Olimme avauserässä hyvin passiivisia. Luulisi, että tässä vaiheessa kautta ei tarvitse erityisesti prepata joukkuetta, että he ovat henkisesti valmiita alussa, Katajan valmentaja Greg Gibson manasi.

Avauserän jälkeen Nokian johto oli jo 15 pistettä, ja sitä marginaalia joukkue puolusti hyvin Katajan hetkittäisiä heräämisiä ja suonenvetoja vastaan. Parhaimmillaan ero venyi ottelussa jo 25 pisteeseen, mutta toisen puoliajan korihurjastelussa puolustamisen sijaan tärkeämpää oli vastata vastustajan korisuorituksiin omilla pisteillä.

− Hanskasimme Katajan prässin lopussa, kovat jätkät teki kovia kuppeja, Tuominen sanoi.

Nokian tähtimieheksi nousi tällä kertaa laituri Leyton Hammonds, joka sarjan avausottelussa jäi Vincent Councilin ja Dragan Labovicin varjoon. Nyt näädät halusivat miehen mukaan korintekoon ja siinä onnistuivatkin.

− Hammonds teki ekassa pelissä neljä pistettä, yhden kolkin ja yhden vapaaheiton. Puhuimme joukkueen edessä, että hänet pitää saada mukaan ja hänen pitää olla aktiivinen. Eihän sitä paljon tuon paremmin olisi voinut toteuttaa, Tuominen kehui.

Myös Council oli tutun tehokas (13p / 12s), mutta Labovicin Kataja puolusti tehokkaammin pois korinteosta − tosin tämä taas avasi muille pelaajille paikkoja ja erityisesti juuri Hammondsille.

Katajan ryhmästäkin löytyi toisesta erästä eteenpäin onnistujia, mutta ne onnistumiset jäivät mitättömiksi, kun Nokia oli päästetty liian suurelle etumatkalle. Penkiltä aloittanut Alex Murphy onnistui taas tekemään 17 pistettä, ja myös Eric Garcia (17p) ja Wesley Saunders (16p) olivat hyökkäyssuuntaan kelpo vireessä.

Sen sijaan puolustuspäässä joensuulaisista ei kenellekään voi antaa puhtaita papereita, kun valotaululla pelin päätteeksi seisovat kolminumeroiset lukemat vierasjoukkueen pistesarakkeessa.

Sarja jatkuu lauantaina Nokialla klo 18.30. Näätäluotsi Tuominen kertoi, että hänen sanomansa joukkueelleen mahdolliseen katkaisupeliin on yksinkertainen.

− Haluatteko istua bussissa vielä yhden kerran? Pidetään huoli, että ei tarvitse kuutta tuntia matkata Joensuuhun sunnuntaina.

Sen sijaan Katajan puolella päät roikkuivat pelin jälkeen jo varsin alamaissa. Joensuulaisilta vaaditaan jo melkoinen ihme, mikäli ryhmä saadaan sytytettyä sellaiseen iskuun, että Nokialta irtoaa voitto.

− Tässä on kahdeksan kuukautta menty kovaa joukkueena, olisihan se kamala lopettaa kausi tähän. Sitten kausi oli vedetty vessanpytystä alas kolmen huonon pelin takia, Mäkäläinen harmitteli.

− Turhautunut, pettynyt, Gibson summasi tunnelmansa.