Nokian O’Mara järjesti korinalusklinikan − ”#54 peliesityksistä voisi ottaa videokoosteen”

BC Nokia haki voiton sarjanousija Ura Basketin vieraana ja synkensi kaarinalaisten Korisliigan alkutaivalta ennestään. Nokialaisten ykkössankari oli sentteri Sean O’Mara, joka teki korin alla mitä tahtoi.

Ura Basket – BC Nokia 74-85
Ottelun tilastot

BC Nokia oli hieman edellä ottelun alusta loppuun asti ja Uran peli ailahteli liiaksi, jotta joukkue olisi tosissaan voinut taistella ottelun voitosta. Vaikka peli pysyi pitkään melko tasaisena tulostaululla, ei oikein missään vaiheessa näyttänyt siltä, että Ura olisi jossain kohdin pääsemässä edelle.

Lisäksi Nokialla oli kentän ylivoimaisesti paras pelaaja. O’Mara (29/10/4) dominoi peliä korin alla ja kolmen sekunnin alueella. Vastusta ei juuri ollut niin Malik Dimesta kuin Mikael Sandbergistakaan, vaan jos pallo saatiin pelattua kookkaalle 208-senttiselle jenkkisentterille, löytyi se pian korista.

− Mihin me tänään pelin hävisimme? Tästä voisi ottaa tuon vastustajan #54 peliesityksistä videokoosteen ja näyttää sen kaikille vitospaikkaa hamuaville pelaajille. Musta tuli ihan fani. Ei ollut vastausta meillä hänelle, Sandberg kertoi.

− Kyllähän toi ”Simo” aika paljon pisteitä tekee, vaikka hän ei niitä kovin kaukaa heitä, BC Nokian valmentaja Ville Tuominen kertoi.

− Joukkueemme teki hyvän työn, jotta pääsin hyviin paikkoihin. Valmentajamme on myös onnistunut siinä, että palloa saadaan pelattua minulle ja Labolle [Dragan Labovic]. Silloin meitä on vaikea vartioida sisällä ja kaaren takana, O’Mara kertoi Elisa Viihteen haastattelussa.

Ura yritti pysyä pelissä mukana kolmen pisteen heitoilla ja vaikka niitä 16 upposikin koriin, olisi kaukoheittojen lisäksi kotiryhmän pitänyt pystyä pudottamaan isompikokoinen Nokia vauhdistaan. Sitä kuitenkin vaikeuttivat runsaat pallonmenetykset (22), joita sattui varsinkin pelintekijä Fiifi Aidoolle (7).

O’Maran ohella tuhojaan teki toinen iso mies Labovic (17/6) ja myös Aapeli Alanen jatkoi hyviä otteitaan 11 pisteellä. 85 pisteestään Näädät teki 42 kolmen sekunnin alueelta, joten korinalusta oli vieraiden valtakuntaa.

− Se on meidän pelitapamme, joka pelissä vähintään 30 pistettä kolmen sekunnin alueelta. Haluamme myös aina voittaa levypallotaistelun. Kun pelaamme tällä tavalla, saamme noita hyviä paint-numeroita, O’Mara kertoi.

− Olimme vähän lepsuja ja uneliaita tilanteissa, missä meidän olisi pitänyt reagoida paremmin. Suunnanmuutokset, pitkät levypallot, sellaisissa meidän olisi pitänyt olla nopeampia. Käytimme kuitenkin kokoamme hyväksi niin kuin meidän pitääkin, Tuominen kertoi.

− Olimme varautuneet siihen, että Fiifi [Aidoo] ja Malik [Dime] pelaavat pick & rollia, ja haluavat Malikin pelaavan siellä riman päällä. Siitä nuo vastustajan 39 kolmosen yritystä tulivatkin, kun autoimme sisälle, Tuominen kertoi.

Vaikka Ura osui kaukaa melko hyvin, olisi sen pitänyt päästä myös tekemään välillä helppoja koreja lähempää rimaa. Kahden pisteen koreja Ura teki ottelussa vain kymmenen, mikä kertoo siitä, miten Nokia hallitsi myös puolustuspään koriaan.

Aidoo väläytteli hetkittäin, mutta näytti myös sen kehnomman puolensa. Susijenginkin pelimies selvisi säikähdyksellä toisella puoliajalla korilleajossaan kärsimästään jalkavammasta, joka hetken jo ehti näyttää erittäin vakavalta.

Uran avauskausi Korisliigassa on alkanut murheellisesti, kun kuudesta pelistä on tuloksena vain yksi voitto. Vielä kun Stephen Croone ja Eldar Skamo ovat loukkaantuneina, eikä uusi vahvistus John Jordan ole vielä saapunut Suomeen, on voittojen kaivaminen tällä hetkellä vaikea paikka.

Dime oli jälleen puolustuspäässä erinomainen: 10 puolustuslevypalloa ja viisi blokkia, mutta hyökkäyspäässä pitkäkätinen iso mieskään ei tahtonut saada mitään aikaiseksi.

− Meiltä aika aneeminen esitys. Tuossa touhussa ei ollut kuin hetkittäin peli-iloa, Sandberg kertoi.

− Kurittomuus tässä paistaa. Nyt mitataan, kuinka kova äijä on, kun tulee viisi tappiota kuudesta. Täytyy reagoida positiivisesti ja nähdä mahdollisuuksia myös epäonnistumisissa. Pelaajan pitää herättää itse itsensä. Kaikki koriskentällä pitää tehdä joukkuekaverinsa eteen, Uran valmentaja Kristian Palotie kertoi.