Nokian ykkösnäätä ratkaisi pelin − ”Ei minulla ole ollut näin hyvää takamiestä koskaan”

Nokia tuli ryminällä peliin puoliaikatauolta, repäisi eron yli 20 pisteeseen ja marssi Katajan yli. Tasaisen pelin ratkaisijat olivat näätien tuttu tähtikaksikko Vincent Council ja Dragan Labovic.

BC Nokia – Kataja 95-78
Ottelun tilastot

Kataja pelasi vahvan avausjakson ja varsinkin toisessa erässä joensuulaiset näyttivät pystyvän kamppailemaan BC Nokian kanssa täysin tasaväkisesti. Tauolle lähdettiin jopa Katajan johtoasemassa, kun Alex Murphy heitti kovia kolmen pisteen koreja ja Ilari Seppälä viskaisi puoliajan viimeisen heiton sisään summerin soidessa.

Peli kuitenkin kääntyi täysin, kun joukkueet palasivat pukukopista takaisin kentälle. Nokia iski kolmanteen erään hurjat 34 pistettä ja jätti vieraansa vain 11 pisteeseen. Kymmenminuuttinen riitti Nokialle sunnuntaina, sillä takamatka oli yksinkertaisesti liikaa Katajalle kirittäväksi.

− He tulivat kolmanteen erään aggressiivisemmin. Meillä ei ollut siihen vastausta. Meidän olisi pitänyt saada siinä pari heittoa sisään, saada pari stoppia, Katajan Daniel Bejarano kertoi.

− Puoliajalla sovimme, että tulemme aggressiivisemmin ja suojelemme kotikenttäämme. Olemme valmistautuneet tähän hetkeen koko vuoden. Haluamme vain pitää hauskaa ja pysyä hetkessä mukana − ei paineita, pelataan vain koripalloa, BC Nokian tähtitakamies Council sanoi.

Nokian peliä johti juuri se kaksikko, jonka sopikin odottaa nousevan esiin pudotuspelien parrasvaloissa. Katajalla ei ollut vastausta Labovicille ja Council oli yksinkertaisesti vain liian hyvä. Serbisentteri takoi 29 pistettä ja jenkkitakamies taas pisti sisään 28 pistettä ja antoi lisäksi hurjat 15 koriinjohtanutta syöttöä.

− Onhan hän fantastinen pelaaja, siitä ei pääse mihinkään. Ei minulla ole ollut näin hyvää takamiestä koskaan. Näin lahjakas, pystyy tekemään koreja, koko ajan pää ylhäällä, rytminvaihdossa ei pysy kukaan mukana, BC Nokian valmentaja Ville Tuominen kommentoi Councilin peliä.

Ei Nokia kuitenkaan aivan kahden miehen joukkueeksi jäänyt, sillä varsinkin kolmannen erän spurtin aikana myös takamies Devoe Joseph upotti kovia heittoja sisään.

− Puoliajan jälkeen meidän täytyi löytää kolmas jätkä mukaan. Saimme Josephille avoimia heittoja ja hän heitti ne sisään, Tuominen sanoi.

Aaltoileva peli antoi hyvän kuvan siitä, mihin suuntaan ottelusarja saattaa kehittyä. Parhaimmillaan Nokia oli voittamaton ja takoi yli 30 pisteen eriä, ja vastaavasti Katajan laaja miehistö pisti omina hyvinä hetkinään näädät puristuspenkkiin.

− He saivat nopean alun peliin, aivan liikaa pisteitä. Toisessa erässä taistelimme ja se oli meiltä selvästi illan paras, mutta kolmannessa erässä olimme taas hieman velttoja. Kerron aina, että pelissä on huippuja ja heikkoja hetkiä, mutta menimme liian syvälle niinä heikkoina hetkinämme, Katajan valmentaja Greg Gibson kertoi.

− En ole varma oliko se enemmän henkistä vai fyysistä. Teimme typeriä virheitä, mitkä ovat enemmän henkisellä puolella. Paikkapuolustusta vastaan missasimme toisaalta ihan vapaita heittoja, Gibson sanoi.

− Ensimmäinen ja kolmas neljännes meiltä tosi ehjää tekemistä. Noudatimme pelisuunnitelmaa ja liikutimme palloa, hyökkäys rullasi hyvin, Tuominen lisäsi.

Jos sarja jatkuu kuten parittomissa erissä, marssii Nokia helpostikin Katajan yli Labovicin ja Councilin johdolla. Yhtä hyvää tutkaparia ei Korisliigasta löydy ja pelin kulkiessa he vaikuttavat voittamattomilta.

Toisaalta Katajalla oli ottelussa myös omat hyvät hetkensä. Eric Garcia oli hyökkäyspäässä erittäin hyvä, mutta vastaavasti puolustuksessa isoissa ongelmissa Nokian atleettisempien takamiesten kanssa. Murphy taas oli avauspuoliajalla iskussa, mutta katosi toisella jaksolla varjoihin. Kataja tarvitsee siis neljä tasaisempaa erää, eikä varaa yhtä syvälle murheen laaksoihin vajoamiseen ole.

− Tämä oli vain yksi peli. Me teemme muutoksia, he tekevät muutoksia. Kissa ja hiiri -peliä, Gibson summasi.

Sarja jatkuu tiistaina Joensuussa klo 18.30.