Norsunluurannikon maajoukkuemies Katajan vahvistukseksi – ”Todellinen lockdown defender”

Keskiviikkona jatkopaikan FIBA:n Europe Cupissa tienannut Joensuun Kataja on hankkinut joukkueeseensa Guy Landry Edin paikkaamaan loukkaantuneena olevaa Rahlir Hollis-Jeffersonia. Miehen sopimuksen kestosta ei Kataja tiedottanut, mutta ensisijaisesti hän on joukkueessa tuuraamassa Hollis-Jeffersonin poissaoloa.

198-senttinen Edi on aiemmin pelannut toisessa kotimaassaan Ranskassa kahdella ylimmällä sarjatasolla. Norsunluurannikon maajoukkueessa 28-vuotias koripalloilija on maansa vakikalustoa.

Miehen viimeisimmät pelit ovatkin juuri maajoukkueesta kesän ajalta sekä syyskuun MM-karsintaotteluissa, joten hän ei ole ollut minkään seurajoukkueen otteluissa kauden aikana.

– Edi on atleettinen pelaaja, hyvä heittäjä. Pelaa pääasiassa kolmospaikkaa, mutta käy vahvana kaverina neloseksikin. Puolustuspäässä hän on parhaimmillaan todellinen ”lockdown defender”, Katajan päävalmentaja Juha Sten kertoi seuran tiedotteessa.

Viime kaudella norsunluurannikkolainen edusti Ranskan kakkostasolla Hermine Nantesia, missä 33 ottelussa hänen keskiarvonsa olivat 10,7 pistettä, 4,4 levypalloa, 2,0 syöttöä ja 1,0 riistoa. Yliopistouransa Edi pelasi kovatasoisessa Gonzagan koulussa NCAA:ssa, ja hän muutti koripallon perässä Yhdysvaltoihin jo 18-vuotiaana.