Parhaiden joukkueiden finaaleissa täydellinen huipennus

Karhubasket varmisti seuran historian ensimmäisen mestaruuden hurmostilassa olleen kotiyleisönsä edessä Kauhajoella. Ratkaiseva kuudes finaaliottelu tarjosi sitä kaikkea, mikä saa kenet vain rakastamaan koripalloa.

Kuudes loppuottelu pysyy toivottavasti katsottavana Yle Areenassa ikuisesti (eikä nyt tallenteessa lukevat 29 päivää). Sen voisi näyttää jokaiselle suomalaiselle penkkiurheilijalle, ja sen jälkeen kysyä lähdettäisiinkö hallille katsomaan vaikka peli Korisliigaa.

Kuhina ja huuma Susijengin menestyksen ja hienojen otteiden ympärillä ei varsinaisesti ole siivittänyt Korisliigaa kovaan nousuun. Sen sijaan nähdyn finaalisarjan kaltaiset ottelut sen toivottavasti tekevät. Kun Yle televisioi ratkaisevat finaaliottelut, näkivät sadattuhannet suomalaiset parasta mahdollista koripallomainontaa.

Ratkaisuottelu oli todellakin se kaikkein paras mainos näistä. Peliin sisältyi kuta kuinkin kaikki mahdollinen. Molemmat joukkueet pistivät parastaan ja antoivat kaikkensa kentällä. Ottelussa oli myös rutkasti dramaattisia hetkiä,

Pelin ollessa käynnissä Juho Lehtorannan ja Aaron Jonesin epäurheilijamaiset virheet, Flenardin Whitfieldin lentävät kyynärpäät, Juho Nenosen kaatuilut ja Joonas Iisalon tekninen virhe tuntuivat typeriltä hölmöilyiltä. Jälkikäteen ajateltuna nuo hetket vain lisäsivät huiman ottelun muistettavuutta.

Vaikka siis kummallakin joukkueella oli vaikeuksia pitää tunteensa ja hermonsa kurissa, ei puntti tutissut missään kohdin. Kentällä nähtiin hurjia ratkaisuja ja koreja, joihin pystyvät vain rajattomalla itseluottamuksella operoivat pelaajat.

Yksi mainio osoitus tästä olivat ottelun vapaaheittotilastot: 56/59. Sen sijaan, että kauden tärkeimmillä hetkillä olisi luhistuttu paineiden alla, se teki molempien joukkueiden pelaajista timantteja.

Fantastiseen peliin kuului kuin käsikirjoitukseen printattuna, että sitä saatiin vielä nauttia viisi ekstraminuuttia. Vaikka Vilpas ei ollut johtanut peliä sekuntiakaan, niin vain se nousi lopussa tasoihin ja vei pelin jatkoajalle.

Jos Salossa tuntuukin katkeralta aivan liian pitkältä tuntuvan kesän ajan, niitä varsinaisen peliajan viimeisiä peliminuutteja voi kelata loputtomasti ja palata niihin tunteisiin ja hetkiin, joita Korisliigan kauden uskomattomin loppukiri toi.

Kauhajoella taas ei tarvitse videoita kelailla hetkeen, sillä Karhubasket ja sen kannattajat saavat nauttia mestaruudesta ja juhlista. Heti pelin jälkeen jäi vaikutelma, että Kauhajoella oltiin voitosta jopa hieman epäuskoisia. Eihän tämän pitänyt olla mahdollista. Oransseissa joukoissa ei oltu annettu itselleen lupaa miettiä mestaruutta ennen kuin viimeinenkin sekunti oli kulunut pelikellosta.

Ja se viimeinen sekuntikin tietysti kuului tähän kuvaan, että siitä saatiin hölmöiltyä vielä lisädraamaa. Karhubasketin penkki ryntäsi jo juhlimaan mestaruutta, vaikka kellossa oli Vilppaan epäonnistuneen sisäänheiton jälkeen yhä vajaa sekunti peliaikaa jäljellä. Noh, onneksi sentään siitä seurannut tekninen virhe ei ratkaissut mitään.

Korisliiga ja Koripalloliitto: ottakaa tästä kaikki irti. Tehkää ottelunauhasta loputtomista videoklippejä ja giffejä ja pistäkää ne jakoon jokaiseen mahdolliseen paikkaan. Tämä oli parasta mahdollista koripalloa, suurinta draamaa ja sellaista mainosta suomikorikselle ja liigalle, että sitä ei ole mahdollista ostaa kovimmallakaan rahalla.