Peli-Karhut vei naisten Korisliigan mestaruuden trillerivoitollaan

Kotkan Peli-Karhut nousi naisten Korisliigan mestariksi voittamalla viidennen loppuottelun Lappeenrannan Catzia vastaan 69-56.

Kotkalaiset aiheuttivat Catzille ratkaisevassa viidennessä finaalissa kauden ensimmäisen kotitappion. Huippujännittävä finaalisarja kääntyi Peli-Karhuille vasta ratkaisevan loppuottelun ratkaisevassa neljännessä erässä.

Catz johti peliä vielä päätösneljänneksellä, mutta Linda-Lotta Lehtorannan ja Daisha Simmonsin suoritukset nostivat kotkalaisten johtoasemaan. Catzin kaukoheitot kolisivat lopussa rautoihin ja PeKa sai nostettua hurmoksen mestaruusjuhliksi.

– Tuntuu aivan mahtavalta. Minulla oli jo neljännen pelin jälkeen olo, että tämä alkaa kääntyä meille. Ei tätä oikein vielä ymmärräkkään. Meillä oli vahvat pelaajat. Yhdessä tehtiin ja todella hyvältä tuntuu, Peli-Karhujen valmentaja Roope Mäkelä kertoi Ylen haastattelussa.

– Uskomaton fiilis. Pysyimme joukkueena ja taistelimme loppuun asti. Tässä on tulos. Parempaa päätöstä ei voisi tälle kaudelle olla, Lehtoranta kertoi Ylelle.

Daisha Simmonsin tupla-tupla (23/16/3) ja Lehtorannan (18/4/1) kivenkova heittopeli edesauttoivat Peli-Karhujen mestaruutta. Catzin riveistä Aleighsa Welch urakoi 13 pisteen ja 13 levypallon lukemat Natalie Dayn (14/12) säestäessä korkealla energialla.

Lähde: Koripalloliiton tiedote