Pohjanmaan derby mestareiden nimiin − ”Olen äärimmäisen ylpeä näistä meidän miehistä”

Karhubasket haki Lapualta voiton Pohjanmaan Korisliiga-kamppailussa. Kotijoukkue Kobrat otti vauhdikkaan alun peliin, mutta lopulta vain kuudella pelaajalla ottelun läpi vieneet kauhajokiset jaksoivat voittoon asti.

Kobrat − Karhubasket 71-81
Ottelun tilastot

Kobrat karkasi johtoon heti ottelun alussa ja vauhdikas ote näytti kantavan hedelmää. Karhubasket sai kuitenkin nopeasti kotiryhmän hyökkäyskuviot kiinni ja otti ohjakset takaisin käsiinsä.

Pian näyttikin siltä, että kauhajokiset marssivat selvään voittoon, mutta Kobrat kehitti päätöserässä vielä todellisen kirin. Parhaimmillaan lapualaiset pääsivät jo kolmen pisteen päähän Karhubasketin johtoasemasta, mutta vieraat kestivät loppuun asti.

Ratkaisuhetkillä Bojan Sarcevic ja Cameron Jones (26p) naulasivat kovat kolmen pisteen heitot mieheen ja samalla katkaisivat kotijoukkueen kiriltä siivet.

− Olimme alussa vähän vaikeuksissa, mutta pääsimme kuitenkin peliin kiinni. Näytti, että peli olisi ollut meillä hyvinkin hallussa, mutta Kobrat sai vielä hyvän runin. Hienosti taistelimme kuudella miehellä, Karhubasketin Eero Innamaa kertoi.

− Kobrat aloitti ensimmäisen kympin hyvin, ja silloin mietitytti, että näinköhän tämä menee. Onneksi ei kuitenkaan mennyt.

− Päällimmäisenä ajatuksena on, että olen äärimmäisen ylpeä näistä meidän miehistä. Kyllä se vaatii aika paljon tiukassa pelissä, että jo 35 minuuttia mittarissa ratkaiset sen pelin, Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso sanoi.

− Sehän oli just tiukkaa kuin ajattelikin ennen peliä. Saimme hyvän alun, mitä toivoinkin. Sitten tuli vaikea hetki, emmekä olleet ihan tarpeeksi fiksuja vielä niissä tilanteissa, Kobrien valmentaja Ville Turja kertoi.

Kun Korisliigan kuukauden pelaajaksi valittu Okko Järvikin oli sivussa muiden loukkaantuneiden lisäksi, joutui Karhubasket vieraspeliin käytännössä vain puolellatusinalla pelaajalla. Greg Mangano (17/9) ja Rene Rougeau (13/11/5) pelasivat käytännössä koko ottelun alusta loppuun asti.

Ottelun ratkaisuksi nousi Karhubasketin tiukka puolustuspelaaminen, mikä ylipäänsä on viimeisen kuukauden aikana ottanut askeleita parempaan suuntaan rivakkaan vauhtiin. Kun puolustavan mestarin joukkue sai pelaajavaihdosten jälkeen nykyisen koostumuksensa, on joukkue sen jälkeen antanut vastustajilleen keskimäärin yli kymmenen pistettä vähemmän kuin tätä ennen.

− Tänään oli tukossa hyökkäyspää, oli hankalaa. En löytänyt tänään lääkkeitä siihen, miten saisimme leveämmäksi kenttää, kun Karhu sumputti niin hyvin, Turja kertoi.