Puolustava mestari Karhubasket hankki neljännen ja viidennen ulkomaalaisvahvistuksen

Vain muutama päivä Samme Givensin ja Alex Thompsonin sopimusten julkaisun jälkeen Kauhajoen Karhubasket laittoi kokoonpanonsa täyteen, kun puolustavan tuplamestarin joukkueeseen liittyvät Evan Yates ja Dyllon Hudson-Emory.

Hankintojen myötä Karhubasketilla on joukkueessaan viisi ulkomaalaispelaajaa, joista sarjaotteluissa voidaan käyttää kerrallaan vain neljää pelaajaa.

Yates on 28-vuotias yhdyvaltalainen, joka on pelannut Euroopassa Espanjan kakkos- ja kolmostason sarjoissa, Ruotsin pääsarjassa sekä viime kaudella Ranskan Pro B -sarjaa Gries Oberhoffen BC:ssä. Ranskassa 198-senttinen ja 111-kiloinen Yates keräsi 32 ottelussa keskiarvoikseen 12,9 pistettä ja 7,8 levypalloa.

– Evan Yatesin valinnan ratkaisi jälleen kerran aiemmista rekrytoinneistamme tuttu kyky tehdä useita eri asioita kentällä. Analysoidessani aiempia kausia, meidän amerikkalaispelaajien monipuolisuus on ollut ehdoton etumme moniin muihin joukkueiseen verrattuna.

– Evanin pelissä yhdistyvät fyysisyys ja korkea peliäly. Hän pystyy puolustuslevypallon saadessaan toimimaan ”pelintekijänä” nopeassa hyökkäyksessä tai hakeutumaan ilman palloa korin läheisyyteen, jossa hän osaa käyttää kroppaansa.

– Puolustuksessa pystymme käyttämään häntä oikeastaan millä tahansa pelipaikalla tilanteen vaatimusten mukaan. Meidän ison pään pelaajat pystyvät puolustamaan korkealla intensiteetillä, jota tulemme varmasti hyödyntämään tulevalla kaudella, Karhubasketin uusi päävalmentaja Janne Koskimies kertoi seuran tiedotteessa.

Karhun viides ulkomaalainen on ensimmäisen ammattilaiskautensa aloittava 24-vuotias Hudson-Emory. Viime kaudella yhdysvaltalainen 201-senttinen laituri pelasi Davenportin yliopistossa NCAA:n kakkostasolla, jossa mies sai kokoon 31 minuutin peliajalla 18,2 pistettä ja 6,2 levypalloa.

– Dyllon Hudson-Emory on näistä meidän rekrytoinneista selvästi se kehityspelaaja. Hän tulee Alex Thompsonin tavoin 1+1 team option –sopimuksella eli tavoitteena on pitää nämä kaverit meillä kahden vuoden ajan. Olen tyytyväinen, että meillä on mahdollisuus jatkuvuuteen niin suomalaisten kuin ulkomaalispelaajien osastolla jo kautta 2020-21 ajatellen.

– Dyllon on erittäin urheilullinen, ulottuva ja motivoitunut nuori mies, joka on valmis hyväksymään roolin kuin roolin tässä joukkueessa. Ensimmäiseksi hänen täytyy tietysti sopeutua eurooppalaiseen pelityyliin. Parin lisäkilon tarttuminen varteen ei myöskään olisi huono asia, Koskimies kommentoi tilastojen mukaan vain 84 kilon painoisesta uudesta pelaajastaan.

Kahden viimeisimmän hankinnan jälkeen Karhubasketin joukkue on valmis niin Korisliigaan kuin Mestareiden liigan karsintoihin. Joukkueen viidestä yhdysvaltalaispelaajasta kaksi nuorinta, Hudson-Emory ja Thompson ovat seurassa kaksivuotisilla sopimuksilla, joiden jälkimmäinen vuosi on seuran optio.

– Tarkoituksenamme on kierrättää ulkomaalaispelaajia 44 ottelun runkosarjassa. Nämä suunnitelmat menevät kuitenkin heti uusiksi, jos loukkaantumisia tapahtuu. Liian pitkälle meneviä suuntaviivoja ei siis kannata vielä piirtää.

– Kokonaisuudessaan meillä on nyt kokemusta ja pelintekovoimaa niin takakentällä (Bojan Sarcevic ja Cameron Jones), laidassa (Samme Givens) kuin korin läheisyydessä (Evan Yates). Uskon, että pystymme rakentamaan tästä tasapainoisen ja taitavan joukkueen, joka pystyy hieman viime kautista nopeatempoisempaan peliin, Koskimies kertoi.