Puolustava mestari ulos pudotuspeleistä − ”Kautemme oli kuin Särkänniemen vuoristorata”

Viime kevään mestari Joensuun Kataja oli löytänyt taisteluilmeen puolivälieräsarjan kolmanteen peliin, mutta BC Nokia oli kotikentällään liian kova vastus, ja Katajan kausi päättyi 0-3-tappioon avauskierroksella.

BC Nokia – Kataja 92-80
Ottelun tilastot

Kahdessa sarjan avauspelissä BC Nokia käytännössä käveli Katajan yli ja ansaitsi itselleen katkaisupelin kotihallissaan. Kataja petrasi kauden viimeiseen otteluunsa peliään merkittävästi ja laittoi näädät koville, mutta kauden viimeiseksi peliksi joensuulaisille se silti jäi.

− He ansaitsivat voittaa tämän sarjan jo näköjään kolmessa pelissä, mitä me kovasti toivoimme edes vähän voivamme pitkittää tänään. Täytyy koko sarjaa ajatellen sanoa, että tässä oli tänään ehkä se tasoero, sillä emme tänään olleet huonoja. Kahdessa ekassa pelissä olimme huonoa, mutta tänään en voi sitä sanoa, Katajan Jesse Niemi kertoi.

− Nokialta hyvin ansaittu sarjan voitto. Mielestäni he pelasivat loistavasti, he ovat mahdollisesti ennakkosuosikki jatkossa, Katajan valmentaja Greg Gibson sanoi.

− Tänään mielestäni Kataja tuli ihan eri ilmeellä kuin aiemmin, tuntui kuin olisi ollut eri joukkue vastassa. Onneksi pystyimme pysymään omassa tekemisessämme, BC Nokian Aapeli Alanen kertoi.

Kataja roikkui torstain pelissä tiukasti mukana koko ottelun läpi, mutta BC Nokia oli piirun verran parempi. Vaikka Nokian ykkösmiehillä ei aivan paras päivänsä ollutkaan, löytyi joukkueesta jälleen yksi ratkaisija lisää, kun oli Devoe Josephin vuoro painaa 28 pistettä palloiluhallin tulostaululle.

− Tänään Vincentillä [Council], Labolla [Dragan Labovic] tai Leytonilla [Hammonds] ei ollut niin hyvä päivä, mutta onneksi meillä on aina äijä, joka pystyy sen 28 pinnaa tekemään. Se auttaa aika paljon, Alanen sanoi.

− Kataja pelasi tänään paljon paremmin. Meillä Labo eikä Vincent olleet ihan parhaimmillaan, ja löytyy taas uusi jätkä, joka tekee 28 pistettä. Kaikki tekevät duunia sen yhden maalin eteen, mielettömän hienoa olla tässä mukana, BC Nokian valmentaja Ville Tuominen kertoi.

Katajan kausi päättyi melkoiseen lässähdykseen. Europelit rasittivat joensuulaisten kautta ja varsinkin vuodenvaihteen jälkeen taas jatkuvat loukkaantumiset veivät joukkueelta mahdollisuuden tavoitella mestaruuden puolustamista tosissaan.

− Meillä on ollut todella pitkä kausi. Saattoi tulla kuukauden-kahden jaksoja, jolloin meillä ei ollut mahdollisuutta harjoitella 5-5-peliä. Harjoittelematta peliä ei saa klikkaamaan. Pelitahdin keskellä ei ollut mahdollisuutta harjoitella, ja kun olisi ollut mahdollisuus, meillä ei ollut pelaajia. Siitä maksoimme hintaa, Niemi sanoi.

Paperilla tänäänkin kentälle marssinut Katajan ryhmä olisi voinut olla yksi suurimmista mestarisuosikeista, mutta sama kokoonpano joensuulaisilla oli käytössään käytännössä ensi kertaa, kun pudotuspelit alkoivat. Se ei lievennä pettymystä tietystikään, kun puolustavan mestarin kausi päättyy puolivälierissä 0-3-tappioon.

− Olisin toivonut, että olisimme pelanneet yhtä hyvin kahdessa ensimmäisessä pelissä. Tämä vähän summaa koko kauttamme, kuin Särkänniemen vuoristorata. Kausi oli meille kova ja koetteleva. En ole aiemmin kokenut tällaista kautta, Kataja-valmentaja Gibson sanoi.

− Kasasimme tämän joukkueen joukkueena. Emme tienneet, että Jarekious Bradley murtaa jalkansa, emme tienneet että Alex Murphy ja Vesa Mäkäläinen pelaavat vain kourallisen otteluita, emme tienneet että Tommi Huolila on sivussa kaksi kuukautta.

− Kansainväliset pelit valmistavat joukkuetta juuri tällaisiin hetkiin, jos olet terveenä. Koska emme pystyneet harjoittelemaan ja pelasimme otteluita vain pysyäksemme hengissä kapealla miehistöllä, se oli se suurin asia miksi emme pystyneet parantamaan peliämme, Gibson päätti.

BC Nokia jatkaa sarjasta kohti välieriä. Mikäli Salon Vilpas voittaa oman ottelusarjansa, kohtaavat välieräsarjassa Karhubasket ja Nokia. Jos taas KTP menisi jatkoon, tulisi näädille vastaan Seagullsin ja Kouvojen sarjan voittaja.

− Nyt pystymme varmaan paineetta ja aika hyvällä fiiliksellä lähtemään välieriin. Jos Kauhajoki tulee vastaan, takamiesten vääntö on aika mielenkiintoinen. Luulen, että tunnelma on aika katossa, Tuominen mietti.