Pyrinnön ”asiallinen peli” oli liikaa tuplamestari-Karhubasketille

Tampereen Pyrintö otti kotikentällään avausvoiton välieräsarjassa Kauhajoen Karhubasketia vastaan. Pyrintö oli edellä, pysyi edellä ja hallitsi ottelua.

Pyrintö – Karhubasket 95-83
Ottelun tilastot

Tamperelaisten poikkeavan pelitavan ei pitäisi olla Karhubasketille mikään yllättävä uutuus, mutta silti vierasjoukkue näytti siltä, että se ei ollut täysin valmis pelaamaan Pyrintöä vastaan.

Pyrintö sai tehtyä koreja juuri sillä tapaa kuin se on koko kauden ajan tehnyt. Karhubasketilla taas oli vielä vaikeuksia tamperelaisten paikkapuolustuksen ratkaisemisessa. Erinomainen levypallopelaaminen piti kauhajokiset mukana pelissä, mutta edes rinnalle asti se ei silti avausottelussa riittänyt.

− Tämä oli hyvä suoritus meiltä. Halusimme alusta asti pelata kovalla intensiteetillä ja toteuttaa oma pelisuunnitelmaamme. Avauspuoliajalla annoimme heille aivan liikaa hyökkäyslevypalloja, Pyrinnön David Gonzalvez kertoi tv-haastattelussa.

Gonzalvez (16p) ja Marcus Lewis (21p) olivat tuttuun tapaan Pyrinnön parhaat pistemiehet, mutta isoin ero syntyi siinä, että kotijoukkueen penkiltä neljästä viiteen pelaajaa pelasi merkityksellisiä ja tasokkaita minuutteja.

− Saimme penkiltä todella paljon energiaa. Yritimme pitää vaihdot lyhyinä, Gonzalvez sanoi.

− Pelasimme hyvin asiallisen ekan pelin. Teimme sovittuja asioita ja olimme huolellisia. Toinen puoliaika oli jo selvästi parempi kuin ensimmäinen, olen tyytyväinen, Pyrintö-valmentaja Miikka Sopanen kertoi tv-haastattelussa.

Karhubasket taas oli seitsemän pelaajan varassa. Kun kotimaisista pelaajista Bojan Sarcevic ja Okko Järvi kykenivät kumpainenkin vain kolmeen pisteeseen ja Järven sihti (1/12) oli pahasti hukassa, oli vierasjoukkueella liian iso vuori kiivettävänä.

Tällä kaudella Karhubasketilla ei ole samankaltainen tähtirykelmä kasassa kuin kahteen mestaruuteen päättyneillä kausilla, joten tällaisiin avainmiesten ohipeleihin ei ole varaa, jos joukkue jälleen haluaa finaaleihin mestaruudesta taistelemaan.

− Tappioon ei tietysti voi olla tyytyväinen, mutta vasta eka matsi. Puolustuksessa meidän pitää olla kovempia ja hyökkäyksessä löytyä enemmän malttia. Olimme välillä ehkä hieman hätäisiä, Järvi kertoi tv-haastattelussa.

Sopanen kiitteli myös oman joukkueensa kykyä hallita peliä pitkiä jaksoja. Pyrintö nykäisi heti pelin alussa 11-2-johdon, eikä luopunut siitä enää missään vaiheessa ottelua. Karhubasketin hallintajaksot jäivät taas selvästi lyhyemmiksi silloinkin, kun peli kulki paremmin.

− Olemme olleet tässä runien maailmassa aika hyviä tällä kaudella. Meidän runimme ovat joko todella tehokkaita tai pitkiä ja pystymme ne vastustajalta pitämään vähissä.

Joukkueiden toinen välieräkohtaaminen pelataan perjantaina Kauhajoella. Korisliigan pudotuspelit taas jatkuvat torstaina Salossa, kun yllätysvoiton avausottelusta Seagullsia vastaan hakenut Vilpas puolustaa saamaansa kotietua.