Pyrinnön pelipaikaksi tulossa Särkänniemi?

Särkänniemessä saatetaan jatkossa tarjoilla elämyksiä, hurjia hetkiä ja jännitystä vuoristoratojen lisäksi myös koripallon parissa.

Tampereen kaupunginhallituksen maanantain kokouksessa ei vielä tehty päätöksiä palloiluhallien kohtalosta. Pyrinnön nykyinen pelipaikka Pyynikin palloiluhalli olisi isojen korjausten ja laajennusten tarpeessa.

Uutta palloiluhallia oltiin suunniteltu Tampereella sijoitettavaksi Santalahteen, mutta uudessa selvityksessä kyseinen vaihtoehto todettiin tarkoitukseen soveltumattomaksi. Sen sijaan selvitys nosti esille sijoituspaikaksi Särkänniemen alueen, mikä sopisi paremmin Tampereen keskustan laajempiin kehitysohjelmiin.

Urheilupaikkojen sijoittuminen on Tampereella ison myllerryksen kohteena, kun Suomen vanhin jäähalli Hakametsä jää ilman käyttöä jääkiekko-otteluiden osalta, kun Keskusareena kaupungin keskustan keskellä rautatien päällä valmistuu.

Tampere Areena taas jää uusien raitiotielinjausten ja niihin liittyvien muutosten alle. Areenalla on pelannut muun muassa salibandyliigaa Classic. Hakametsästä on ollut puhetta palloilulajien uutena pelipaikkana, mutta myös uutta palloiluhallia on suunniteltu rakennettavaksi.

Ammattiopiston yhteydessä sijaitseva Pyynikin palloiluhalli on tiloiltaan suurella katsomolla varustettu koulun liikuntasali. 1970-luvulla rakennettun hallin korjaus- ja kehitystarpeista on Tampereella keskusteltu jo useiden vuosien ajan. Hallissa Pyrinnön lisäksi sarjaottelunsa pelaa lentopallon Isku-Volley. Molemmille seuroille uusi ja moderni pelipaikka tulisi tarpeeseen.

Lopullisten päätöksien aikataulusta ei ole vielä tietoa.

Asiasta uutisoi Aamulehti.