Pyrintö hankki mielenkiintoisen takamiehen NBA:n kehitysliigasta

Michigan Staten huippujoukkueessa yliopistourallaan pelannut Eron Harris liittyy Tampereen Pyrinnön Korisliiga-ryhmään. Viime kaudella pelasi NBA:n kehityssarjassa G-liigaa Wisconsin Herdissä.

24-vuotias Harris pelasi 2016-17-kaudella Michigan Staten joukkueessa 23 minuuttia per ottelu 10,7 pisteen keskiarvolla. Yliopiston Spartans-joukkue on vuodesta toiseen yksi NCAA:n kovimmista ryhmistä ja mestarisuosikki, ja sen aloituskokoonpanon pelaajista usea saa NBA-varauksen.

Takamies Harrisin kohtaloksi koitui rujo jalkavamma seniorikaudellaan. Samassa tilanteessa pelaajalta repeytyi eturistiside kuin myös osittain takaristiside ja hänen polvilumpionsa meni pois paikoiltaan.

Loukkaantumisesta toivuttuaan 190-senttinen pelintekijä sai pelipaikan G-liigasta, missä rooli kuitenkin jäi viime kaudella pieneksi. Harris pelasi 12 ottelussa noin 7 minuuttia ja teki 2,3 pistettä liityttyään joukkueeseen vasta vuodenvaihteen jälkeen.

Pyrintö hankki joukkueeseensa pelintekijäksi viikko sitten Jaylon Taten, joten tamperelaisilla piisaa ainakin pallonkäsittelijöitä, kun kokenut Antero Lehto voi myös pelata ykköspaikkaa.

Seura ei ole vielä tiedottanut sopimuksesta, mutta Eron Harris itse julkaisi kuvan Instagramissa, missä hän allekirjoittaa sopimuksen ja kertoo suuntaavansa Suomeen ja Pyrintöön.