Pyrintö löylytti Katajaa − ”Meidän huonouttamme, heidän hyvyyttään”

Tampereen Pyrintö ratkaisi kotikentällään voiton Joensuun Katajasta jo avausneljänneksellä. Kotijoukkue karkasi nopeasti 20 pisteen johtoon, kun joensuulaisilla olivat bussiin jääneet jalkojen lisäksi myös kädet ja pää.

Pyrintö − Kataja 95-67
Ottelun tilastot

Pelin alku oli täysin yhden päädyn koripalloa, kun Pyrintö hallitsi pelitapahtumia suvereenisti. Kataja jäi välittömästi jalkoihin, kun korinteko ei onnistunut mistään paikoista ja punapaitainen kotijoukkue rankaisi lähes joka hyökkäyksestä.

Kovin suurta katsojanautintoa ottelu ei tarjonnut, kun jo avauserän jälkeen lähes koko ottelun loppu oli pelkkää loppusummerin odottelua. Katajasta vain tamperelaisille hyvin tuttu mies Topias Palmi (19/6) pelasi omalla tasollaan ja koko muu ryhmä oli täysin hukassa.

Pyrintö taas pystyi reilun etumatkan myötä peluuttamaan joukkuetta hyvin tasaisesti, eivätkä edes Antero Lehdon ja Petri Heinosen loukkaantumiset estäneet valmentaja Sami Toiviaista lähettämästä koko tusinaansa kentälle.

Kotijoukkueesta myös kuusi pelaajaa sai kasaan vähintään kymmenen pistettä ja vastuu korinteosta jakautui monille hartioille. Erityisen hyvässä vireessä oli Justus Kilpinen (10/6/3) ja myös lähes koko kauden aivotärähdyksen oireista kärsinyt Joonas Cavén pystyi pelaamaan ehjän ja tehokkaan vartin pelissä.

− Hattu päästä heille, he pelasivat loistavan ottelun, Katajan Vincent Simpson kertoi.

− Meillä oli alussa energiaa oikein loistavasti ja saimme siinä hyvän kaulan, Pyrinnön Kilpinen kertoi.

− Pyrintö oli tänään erinomainen ja sai meidät näyttämään erittäin huonolta. Me lamaannuimme ihan täysin, emme pärjänneet missään päin kenttää. Meidän huonouttamme, heidän hyvyyttään, Katajan valmentaja Juha Sten kertoi.

− Meidän eka kymppi: paljon hyvää. Kauden parhaita kymmenminuuttisia, kauden parhaita alkuja. Siinä oli paljon niitä juttuja, mistä me olemme puhuneet ja mihin olemme pyrkineet, Pyrinnön Toiviainen kertoi.

Korisliigan keskiviikon muiden otteluiden tulokset:
Kobrat – Vilpas 114-107
Korihait – BC Nokia 80-84
Kouvot – Karhubasket 80-94
Ura – KTP 82-71