Pyrintö löylytti sarjanousijaa − ”Pelaamme huonointa koripalloa koko Korisliigassa”

Tampereen Pyrintö murskasi toistamiseen sarjanousija Ura Basketin Pyynikillä yli 30 pisteellä. Murheellinen tulos oli suoraa seurausta siitä, että vierasryhmä hukkasi palloja ja antoi Pyrinnölle rutkasti enemmän pallonhallintoja ottelussa.

Pyrintö – Ura Basket 95-60
Ottelun tilastot

Pyrintö voitti kaikki kolme ensimmäistä neljännestä vähintään kymmenellä pisteellä. Ottelun kuva oli hyvin selvä: Pyrinnön hyökkäyspeli toimi suunnitelman mukaisesti, kun taas Ura antoi ottelun pois käsistään.

− Pyrinnöllä oli 30 heittoa enemmän kuin meillä. Meillä tuli paljon, paljon pallonmenetyksiä. Puolustuspelimme oli aika flegmaattista, Uran Joona Airenne kertoi.

− Vastustajalla 23 hyökkäyslevypalloa ja meillä 23 menetystä. Se on silloin vaikea kamppailla voitosta, Uran päävalmentaja Kristian Palotie kertoi.

− Teimme tänään paljon hyviä asioita. Emme olleet täydellisiä, tuli paljon mokia, mutta meidän jätkät omaksuivat lyhyessä ajassa uusia asioita, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen kertoi.

Kotijoukkueen parhaimmistoa olivat 24 pistettä ampunut Osku Heinonen ja 18 pisteeseen yltänyt Jaylon Tate. Onnistujia Pyrinnöstä löytyi laajalta rintamalta ja tuloksena oli peräti 35 pisteen kotivoitto sarjanousijasta.

− Jos Oskulla oli nollapäivä lauantaina, nyt se oli aika plus-merkkinen. Jaylon Tate pelaa tällä hetkellä sellaisella tasolla, että hän luo tässä sarjassa meille todella paljon etuja, Toiviainen kertoi.

Ura on puolestaan voittanut yhdeksästä viimeisestä ottelustaan vain yhden. Edellisessä vieraspelissä Lapualla Kobria vastaan takamies Avery Woodson ampui 39 pistettä ja piti kaarinalaiset mukana siinä ottelussa.

Tällä kertaa Tampereella ei tuollaista tukea tullut mistään suunnasta ja Uran suoritus jäi hyvin heikoksi ja vastus mitättömäksi. Valmentaja Palotie maalasikin ottelun jälkeen hyvin murheellista kuvaa joukkueensa nykytilasta.

− Syvissä vesissähän me olemme. Tällä hetkellä pelaamme huonointa koripalloa koko Korisliigassa. Se on aika raskas juttu. Etsimme joukkueen identiteettiä. Fakta tässä kohtaa on, että jos pelaamme tammikuun 15. päivä tällaista peliä, on valmennus tehnyt isoja virheitä.

− Pelaajille iso haaste on, kun vastustaja antaa kuonoon, miten reagoit. Pelaillaanko vähän, ettei näytetä hölmöiltä vai uskallatko pelata niin kovaa, että saatat joskus näyttää vähän dorkalta. Tänään luovutimme.

− Onneksi Pyynikille ei tarvitse tulla enää. Tänään hävisimme 35 pistettä ja syksyllä hävisimme jotain 305.

Pyrintö saattaa saada seuraavaan otteluunsa kapteeninsa Antero Lehdon loukkaantumisen jäljiltä takaisin pelikentille.