Pyrintö löysi uuden takamiehensä Australian Kultarannikolta

Korisliigan Tampereen Pyrintö on tehnyt yksivuotisen sopimuksen 25-vuotiaan takamies L.J. Rosen kanssa. Yhdysvaltalainen pelaa tällä hetkellä Australian liigaa Gold Coastin joukkueessa ja saapuu Suomeen syyskuun alkupuolella.

Rose pelasi yliopistourallaan peräti kolmessa eri koulussa, sillä takamiehelle kertyi kaudet alle niin Baylorin, Houstonin kuin Brigham Youngin yliopistoissa. Tämän jälkeen Rose on pelannut NBA:n G-liigaa Salt Lake City Starsissa sekä viime kaudella BC Valga-Valkan joukkueessa Viron ja Latvian yhdistettyä liigaa.

Pyrinnön uusi takamies teki Baltian peleissään keskimäärin 13,7 pistettä ja otti 6,8 levypalloa. Rose pelaa juuri nyt vielä Australian liigaa ja on tehnyt Gold Coast Rollersille 12 pistettä per peli, ottanut 3,5 levypalloa ja antanut 6,6 syöttöä.

− Meillä oli etsinnässä isokokoisempi takapelaaja, joka pystyy johtamaan peliä sekä tarvittaessa myös pelaamaan kakkospaikalla. L.J. tuo meille koon lisäksi pelinjohtajuutta ja tarvittaessa korintekovoimaa.

− Hänen monipuolinen hyökkäysvalikoima tulee auttamaan meitä varmasti. Tällä hetkellä L.J. pelaa Australiassa ja tulee Suomeen syyskuun alkupuolella, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toivianen kertoi seuran tiedotteessa.

Pyrinnöllä on lisäksi sopimukset Ahmad Thomaksen, Petri Heinosen, Panu Peltokankaan, B.J. Raymondin, Antero Lehdon, Justus Kilpisen, Lassi Kilpisen, Ville Haapojan ja Osku Heinosen kanssa.