Pyrintö palasi vanhaan, hyvään ja voittokantaan, Seagulls tiukasti kiinni kotiedussa

Lauantain Korisliigan otteluissa Pyrintö sai katkaistua tappioputkensa, sai vihdoin ja viimein täyden ryhmänsä mukaan peliin ja otti selvän kotivoiton Espoo Unitedista. Lapualla taas Kobrat ei onnistunut nappaamaan jumbosijalta poispääsyyn oikeuttavia pisteitä, kun Seagulls oli lopussa ratkaisevasti parempi ja otti voitollaan tiukan otteen pudotuspelien kotiedusta.

Pyrintö – Espoo United 107-87
Ottelun tilastot

Pyrintö hurjasteli kotivoittoon pudotuspelien ulkopuolelle jäänyttä Unitedia vastaan. Vielä avauspuoliajalla espoolaisvieraat pysyivät ottelussa mukana, kun Pyrintö testaili uusia puolustuskuvioitaan. Kun tamperelaiset palasivat toiselle jaksolle tuttuun ja turvalliseen, revähti ero heti suureksi.

− Tärkeää oli saada homma radalle, kun viime aikoina emme ole hirveästi voittaneet näitä matseja. Ensimmäisellä puoliajalla puolustus oli vähän passiivista, toisella puoliajalla palasimme vanhaan, hyvään puolustukseemme, jota olemme pelanneet koko kauden, Pyrinnön Antero Lehto kertoi.

− Puoliajalla palasimme vanhaan, ja se oli hyvä nähdä, että se toimi. Meillä ei kuitenkaan ole hirveästi aikaa uusia juttuja harjoitella. Hyvä päättää runkosarjan viimeinen kotipeli tällaiseen voittoon, Pyrinnön valmentaja Sami Toiviainen sanoi.

Sen lisäksi, että kotivoitto viimeisestä runkosarjan pelistä Pyynikillä oli joukkueelle hyvää pudotuspelivirittelyä, oli Toiviaisella pitkästä, pitkästä aikaa käytössään koko nippunsa. Pienen jalkavamman takia muutaman pelin huilannut Kenny Manigault sai taas merkittäviä peliminuutteja ja useamman kuukauden sivussa ollut Joonas Cavén palasi penkin päähän, vaikka ei vielä parketille päässytkään.

− Meillä oli toisen kerran tällä kaudella täysi kokoonpanomme. Joonas teki paluun, mutta en vielä peluuttanut häntä. Varmaan keskiviikkona on se hetki, kun hän ottaa ensimmäiset minuuttinsa. Joonas tuo meille lisää heittouhkaa, atleettisuuta ja ennalta arvaamattomuutta − ja ainakin yhden lisämahdollisuuden, Toiviainen sanoi.

Pyrinnön lopullinen sarjasijoitus on vielä auki, kun mahdollisia ovat sijat 4-7. Kuitenkin tamperelaisilla on kasassa melko kokenut joukkue, missä tärkeintä on millaiseen vireeseen ryhmä yltyy nyt täydessä formaatissaan. Edellisissä otteluissa tappioihin kompuroineelle Pyrinnölle tosin selvä kotivoitto varmasti myös palautti itseluottamusta.

− Hyvillä mielin kohti pudotuspelejä. Varsinkin kokeneemmat pelaajat odottavat näitä pelejä. Nyt kaikki kuitenkin nollaantuu ja millään menneisyydellä ei ole mitään merkitystä. Kai se tästä lähtee, joukkueen kapteeni Lehto kertoi.

Espoolaisten avauskausi Korisliigassa taas päättyy pettymykseen, kun runkosarjan jälkeen pelit eivät jatku.

− Sarjanousijan opettelu kauteen. Meillä on fiilis, että olisimme pystyneet parempaan, Unitedin valmentaja Ville Neva kertoi.

− Tämä ottelu jollain tapaa vähän kuin meidän kautemme − ”meillä oli hetkemme”. Siellä oli paljon sinnikkyyttä, uskottavasti kamppailimme ottelun voitosta 23 minuuttia. Puolustuksessa tapahtui virheitä, hyökkäyksessä tapahtui tosi hienoja juttuja, Neva sanoi.

Kysymysmerkkejä espoolaisten yllä tosin on yhä kauden päättymisenkin jälkeen, sillä seurasta on konkurssihakemus vetämässä ja tulevan kauden rahoitus Espoossa on epäselvää. Sen sijaan ainakin joukkueen johtava pelaaja Jeb Ivey siirsi jo heti mietteensä tulevaan kauteen.

− Omat ajatukseni ovat jo ensi vuodessa, ja siinä, että en anna tämän tapahtua uudelleen. Tässä tilanteessa on vaikea olla. Voin sanoa, että alisuoritimme tällä kaudella, mutta se on vain minun mielipiteeni. Minulla on vuosi sopimusta jäljellä, joten jos mitään erikoista ei tapahdu, olen täällä myös ensi vuonna.

Lokit varmistivat otettaan kotietuun

Seagulls haki Lapualta tiukan taisteluvoiton pelistä, missä Kobrat tutusti roikkui vahvasti mukana loppuhetkille, kunnes vastustaja käy riistämässä pisteet ratkaisevilla minuuteilla.

Kobrat – Seagulls 83-93

Kobrat jatkaa taisteluaan viimeiseen otteluun asti, mutta sarjajumbon paikan välttäminen tulee olemaan vaikeaa, kun viimeinen peli on vieraissa Salossa. Seagullsia vastaan joukkueella olisi jälleen ollut hyvä mahdollisuus voiton nappaamiseen, mutta loppuhetkillä helsinkiläiset naulasivat ratkaisevat kolmen pisteen heitot pohjaan.

− Tiesimme kaksi asiaa: sen että Lapua tulee nälkäisenä viimeiseen kotipeliin ja saamme vastaan joukkueen, jolla on hyvä itseluottamus. Kovia heittoja laittoi kaveri sisään, mutta niin laitoimme mekin. Loppuhetkillä pistimme sisään ne heitot, jotka meidän tarvitsikin, Seagullsin valmentaja Mikko Larkas kertoi.

− Meiltä hyvää, että löysimme sen parhaan heiton lopussa, Larkas sanoi.

Viimeisessä erässä Kobrat kiri jo rinnallekin, mutta Lapualla kuitenkin kuultiin sama virsi kuin monesti aiemmin: ei vain ihan riitä. Moni tasainenkin peli on tällä kaudella kääntynyt vastustajan voitoksi juuri loppuminuuteilla, vaikka lapualaiset ovat roikkuneet toisella puoliajalla joko tasoissa tai jopa edellä.

− Taistelupeli molemmilta joukkueilta. Teimme virheitä lopussa ja he hyödynsivät sen, Kobrien Maurice Creek kertoi.

Seagulls heitti avauspuoliajalla yrityksensä kovalla tarkkuudella ja sai kasaan 53 pistettä. Joukkoja johdattivat Remy Abell (22p) ja Tuukka Kotti (22/12).

− Seagulls oli hyökkäyspäässä ihan erinomainen ensimmäisellä puoliajalla. Emme vain ehtineet pallo-screeneissä pysyä perässä. Heidän pelaamisestaan voisi tehdä aika monta klippiä kuinka pitää pelata, Kobrien valmentaja Ville Turja kertoi.

− Peli oli tänään todella fyysinen. Mielestäni oli sellaista rytinää, mitä pitääkin olla, kun panokset ovat niin kovat kuin olivat. Varmaan me vähän pieniä oltiin, mutta en näe sitä ratkaisuna. Lopussa levypallojen häviäminen menee ehkä enemmän keskittymisen puutteen kuin pienuuden piikkiin, Turja sanoi.