Pyrintö piti Pirkanmaan herruuden suvereenisti

Sunnuntain ainoassa Korisliigan ottelussa Pyrintö vei Pirkanmaan derbyn nimiinsä. Tamperelaisten 95-90-voitto BC Nokiasta toi Pyrinnölle kauden saldon 4-0-lukuihin paikallisvastustajaansa vastaan.

Ottelun tilastot

Ottelu oli lähes koko ajan Pyrinnön hallussa, vaikka ensimmäinen puoliaika vielä pelattiinkin tasaisissa merkeissä ja puoliajalle mentiin punapaitojen loppuhölmöilyn myötä Nokian johdossa. Toisella puoliajalla Pyrinnön yhdeksän miehen rotaatio söi nokialaisten eväät, eikä paikkapuolustuksestakaan ollut isäntien pelastajaksi.

– Tiukka peli, molemmilla puoliajoilla vähän kaksijakoinen. Hallitsimme erien alkuja, mutta jälkipuolella Nokia sai otetta. Odotin todella pahaa peliä ja ei voi mitään muuta kuin olla tyytyväinen voitosta, Pyrinnön kippari Antero Lehto kertoi.

– Pyrintö oli tänään juuri tuon verran parempi. Jouduimme pelaamaan paikkaa tänään aika paljon ja Pyrintö rokotti meitä siitä suvereenisti – niin hyvät joukkueet tekevät, BC Nokian takamies Henri Hirvikoski mietti.

BC Nokia pelasi läpi ottelun paljon paikkapuolustusta, jolla ryhmä pyrki vastaamaan Pyrinnön monipuoliseen hyökkäyspeliin. Tällä kertaa paikasta ei kuitenkaan apua ollut, vaan tamperelaiset joko heittivät kaaren takaa onnistuneesti kolmeen pisteen heittoja tai pelasivat pallon sisään Brian Asburylle hyviin paikkoihin.

– Olimme valmistautuneita siihen, että Nokia pelaa paikkaa meitä vastaan tietyissä tilanteissa. Joskus hyökkäyksessä seistiin, mutta pääosin pelasimme kuten oli suunniteltukin. Jätkät tiesivät koko ajan mitä me haetaan ja miten me pelataan, valmentaminen oli tänään tietyllä tapaa helppoa, Pyrinnön valmentaja Sami Toiviainen kertoi.

– Meidän isoin ongelma oli, että meillä ei ole Pyrintöä vastaan yhtään match-upia, jonka voittaisimme jatkuvasti. Paikassa olimme enemmän kuin suunniteltu, kun lopulta seitsemästä miehestämme vain kahdella ei ollut vähintään neljä virhettä täynnä, BC Nokian luotsi Ville Tuominen harmitteli.

Nokian näätiä pelissä kannatteli mukana Dragan Labovic 35 pisteellään. Pyrintö joutui joko rikkomaan romuluista sentteriä tai antoi helppoja koreja, mutta vastaavasti pystyi pitämään BC:n takamiehet kurissa.

– Tällaisella kolmen pisteen heittoprosentilla emme voi voittaa Pyrinnön kaltaista joukkuetta vastaan. Meidän pitää osua kaukaa, tai jos emme siinä onnistu, emme pysty pelaamaan palloa sisään – vaikka Labovic tänään hyvin onnistuikin, Tuominen pohti.

Vastaavaa nähtiin myös kentän päässä, sillä Pyrinnön iso mies Asbury oli punaisten paras pisteidentekijä 26 pinnallaan, joista peräti 14 tuli vapaaheittoviivalta. Ottelun erikoisuus olikin pelissä nähdyt yhteensä 69 vapaaheittoa ja niistä tehdyt 54 pistettä.

Pyrintö kiri voittoon vaaditun eron jo kolmannella neljänneksellä ja onnistui lopulta pitämään nokialaiset takanaan, vaikka kotiryhmä lopussa jonkinlaisen takaa-ajon saikin aikaiseksi. Tamperelaisten laajempi rotaatio ja korintekovoima joka pelipaikalta ratkaisi pelin vieraiden eduksi.

– Johdimme jo 18 pisteellä, mutta loppukautta silmällä pitäen emme voi olla puolustuksessa noin passiivisia tuollaisessa tilanteessa, Toiviainen kuitenkin linjasi.

Kun Pyrintö vei voiton sunnuntaina, kääntyi Pirkanmaan paikallissarja runkosarjassa tamperelaisille voitoin 4-0. Tällä hetkellä joukkueet kilvoittelevat sarjan kolmannesta sijasta, jolle Pyrintö nousi Seagullsin lauantaisen tappion myötä. On kuitenkin hyvin mahdollista, että pirkanmaalaisseurat kohtaisivat toisensa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

– Marraskuussa taisin jo mainita siitä mahdollisuudesta meidän seurajohdolle ja hyvä etteivät tukehtuneet. Se olisi hienoa, ja varmasti paljon ihmisiä katsomossa. Näin ulkopuolelta tulevalle tunnepuoli ei tietysti ole samanlainen, Toiviainen naureskeli.

– Jos Pyrintöä vastaan pelaisimme pudotuspeleissä, uskon että ne ovat ihan eri pelejä, ja siellä yksittäiset pelaajat nousevat eri tavalla esiin. Ne olisivat varmasti hienoja tapahtumia lajille. Tietysti 0-4-saldolla ei olisi kiva sellaiseen sarjaan lähteä, vaikka niillä syksyn peleillä ei olekaan merkitystä, Tuominen puolestaan kertoi.