Sarcevic suolasi Vilppaan voittohaaveet

Keskiviikon Korisliiga-kierroksen kärkipelissä Karhubasket oli selvästi edellä Salon Vilpasta. Espoossa Unitedin pudotuspelihaaveet murenivat ottelun viimeisillä sekunneilla, kun KTP nappasi voiton James Sinclairin hurjalla korilla.

Vilppaan runkosarjan voitto sai odottaa, Sarcevicin johtama Karhubasket kovassa iskussa

Karhubasket – Vilpas 92-80
Ottelun tilastot

Korisliigan kierroksen kärkipelissä Kauhajoella kohtasivat sarjan ykkös- ja kakkospaikoilla olevat joukkueet. Viime kierroksilla hurjassa iskussa ollut Karhubasket vei voiton nimiinsä pelinrakentajansa Bojan Sarcevicin huippusuorituksen voimin.

Ottelu eteni melko tasaisissa merkeissä, mutta aivan pelin alkuhetkiä lukuunottamatta kotijoukkue oli edellä jatkuvasti. Toisen puoliajan alkuun Karhubasket rykäisi kolmessa minuutissa 11-2-runin, mistä Vilpas ei tosissaan enää noussut kilvoittelemaan voitosta.

Viimeisellä neljänneksellä runkosarjan voiton jo käytännössä varmistanut Vilpas kiri parhaimmillaan kuuden pisteen päähän kauhajokisista, mutta Karhubasket ei antanut vieraidensa sen pidemmälle haaveilla. Kauhajoen voiton myötä joukkueiden keskinäisten otteluiden saldo päättyi 2-2-lukuihin ja Vilppaan runkosarjan voittojuhlat saivat odottaa seuraavaa ottelua.

– Tiesimme, että tästä tulee tiukka peli. Meidän täytyy noudattaa pelisuunnitelmaamme ja pelata jokainen pallonhallinta tosissaan, Karhubasketin Rene Rougeau totesi.

– Olimme johdossa alussa, mutta en tiedä olimmeko niin hyviä siinä. Karhu oli jokaisessa tilanteessa meitä askeleen edellä koko illan. Fyysisyydessä emme pärjänneet yhtään, Vilppaan valmentaja Joonas Iisalo harmitteli.

Karhubasketin voiton kapellimestarina toimi tuttuun tapaan Sarcevic. Mies oli kentällä lähes pysäyttämätön, iski itse 21 pistettä ja jakoi 15 koriinjohtanutta syöttöä. Sarcevicin syöttöarsenaaliin mahtui tukku todella upeita passeja, jotka johtivat täysin vapaisiin pussituspaikkoihin.

– Etenkin Bojanin palloskriinit Maxwellin kanssa, emme saaneet niihin mitään otetta. Hävisimme levypallot selvästi. Paljon oli Kauhajoen hyvyyttä, osa meidän huonouttamme. Huonoja pelejä tulee aina ja tämä on paha paikka pelata, Iisalo mietti.

– Bojan-Maxwell-combo oli tänään erinomainen. Koetimme sitä hyödyntää mahdollisimman paljon, Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso hymyili.

Sarcevicin lisäksi Stephen Maxwell oli hyvällä pelipäällä 21 pisteen ja 16 levypallon suorituksella. Joukkueen 31-vuotias veteraani Rougeau auttoi Kauhajoen voittoa myös 21 pisteen edestä ja oli molemmissa päissä vahva.

– Vanhimpana pelaajanamme minun täytyy tuoda kokemukseni peliin, olla positiivinen voima joukkueessa ja pitää meidät pelissä mukana millä keinolla tahansa, Rougeau pohti.

Vilppaan ryhmästä oikein kukaan yksittäinen pelaaja ei pystynyt nousemaan isäntien tasolle. Susijengin takamies Mikko Koivisto jäi varsinkin pimentoon, kun Karhubasketin suunnitelmaan kuului minimoida miehen heittopaikat.

– Olemme viime aikoina olleet ihan hyvässä vireessä, olemme pystyneet nousseet takaakin. En ollut lainkaan huolissani, Laakso mietti.

– Varsinkin puolustuksellisesti voimme olla totta kai yhä parempia. Välillä meitä vietiin aika pahastikin yksi-yksi-pelaamisessa. Teimme paljon oikeita asioita, emme muuten olisi tänään voittanut, Laakso päätti.

Jeb Ivey tällä kertaa antisankari, KTP saattoi karata Espoo Unitedilta

Espoo United – KTP 97-99
Ottelun tilastot

Espoossa pelattiin Unitedille viime viikoilta tutuksi tullut lähes kaikkien mahdollisten käänteiden ottelu. Johtoasema vaihtui viimeisellä neljänneksellä useaan otteeseen ja mikä tahansa vaihtoehto olisi lopulta voinut olla yhtä todennäköinen.

Tasatilanteessa 97-97 United pelasi pallon odotetusti Jeb Iveylle, joka viikonloppuna Lapualla upotti Kobrat viimeisen sekunnin mahdottomalla heitollaan. Tällä kertaa Iveysta ei kuitenkaan ollut espoolaisten sankariksi.

KTP:n Antto Nikkarinen puolusti tilanteen aggressiivisesti ja jopa uhkarohkeasti Iveyn iholla kiinni, ja kokenut takamies hukkasi pallon omasta polvestaan yli sivurajan. Seuranneesta hyökkäyksestä KTP:n James Sinclair upotti ivey-maisen heiton vain kaksi sekuntia ennen loppua. Sinclair ei välittänyt tuplavartioinnista ja pommitti kaatuvan hyppyheiton Iveyn itsensä naaman edestä.

Vielä summerin soidessa Ivey sai uudelleen tilanteen tuoda voitto Unitedille, mutta korkeakaarinen heitto pyörähti ulos koriraudoista. KTP otti voiton myötä neljän pisteen etumatkan espoolaisiin taistelussa runkosarjan kahdeksannesta sijasta ja viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Käytännössä Unitedin tie on hyvin mäkinen, sillä viimeisistä kuudesta ottelusta yksikään ei ole helppo, vaan pikemminkin loppuohjelma on lähes pahin mahdollinen. Espoolaisten kasvoilta näkyikin ottelun päätyttyä, että tilanteen tukaluus tiedostetaan joukkueessa ja kotitappion pettymys oli suuri.

– Otan vastuun tappiosta, pallonmenetys ja missasin heiton. Tämä oli minun syyni, murtunut Ivey kertoi.

– Nyt on pettynyt olo. Se oli kolikonheitto – tilattiin kruuna ja se tuli klaavana takaisin, Unitedin valmentaja Ville Neva manasi.

Voittokorin iskeneen Sinclairin ohella KTP:n parhaimmistoa oli toinen vain hetki sitten joukkueeseen liittynyt pelaaja Tim Williams 24 pisteellään. Avauksen amerikkalaisvahvistuksista myös Deon Edwin (22p) ja Mandell Thomas (21p) rikkoivat 20 pisteen rajan.

– Onneksi saimme stopin lopussa ja James pystyi heittämään kivan heiton. Saimme muutenkin loppusuoralla hyviä stoppeja, Williams mietti.

Voiton myötä kotkalaiset alkavat olla jo lähellä pudotuspelipaikkaa. KTP:n valmentaja Ray Ailus ei kuitenkaan pelin jälkeen vielä suostunut juhlimaan.

– Ilman muuta voitto maistuu. Ajatusmaailmamme ei ollut tänään, että tänään voitamme juuri Espoon – ajattelemme, että voitamme joka kerta seuraavan vastuksemme, Ailus kertoi.

– Olen tyytyväinen meidän intensiteetin tasoon. Se antaa meille mahdollisuuden. Minä nautin myös tämän pelin tasosta, niin paljon kuin se on mahdollista tällaisessa tilanteessa. Nöyryys pitää silti säilyä jokaisella pelaajalla, Ailus muistutti.

Katso Sinclairin voittokori

Kataja – Seagulls 81-75

Ottelun tilastot

Joensuussa Kataja vei pisteet illan ottelusta nimiinsä takamieskaksikkonsa voimin. Susijengin Ilari Seppälä tehtaili 24 pistettä ja tuore takamies Eric Garcia iski 19 pinnaa. Kataja karkasi Seagullsilta karkuun ottelun kolmannella neljänneksellä, minkä kotijoukkue vei nimiinsä luvuin 31-10.

Lokit kirivät lopussa vielä lähelle, mutta helsinkiläisten virheet viimeisellä minuutilla sinetöivät isäntien voiton. Ensin Jesse Niemi sai flopattua Seagullsille hyökkääjän virheen ja seuraavalla hyökkäysvuorollaan vierajoukkue viskasi sisäänheittonsa suoraan kentältä ulos kenenkään ehtimättä väliin.

Kataja kiri voitollaan vain kahden pisteen päähän helsinkiläisistä taistelussa pudotuspelien kotiedusta. Seagulls taas näyttäisi pakittavan alaspäin, kun viikonloppuna Pyrintö nousi jo Seagullsin ohi sarjataulukossa.

– Puoliajalle asti pelasimme hyvin omaa koristamme. Kolmanteen erään tuli hirveitä nukahduksia ja annoimme Katajan mennä ohi. Siitä on paha tulla takaisin, päästiin aika lähelle, mutta ei kuitenkaan riittänyt voittoon asti, Seagullsin laituri Ricky Waxlax mietti.

– Autoimme Katajaa aika paljon, olimme todella huonoja kolmannella jaksolla. Sen lisäksi, että olimme huonoja puolustuksessa, olimme älyttömän tyhmiä. Ylpeä siitä, että pääsimme vielä takaisin, mutta ei voi kauhean tyytyväinen olla tähän esitykseen, Lokkivalmentaja Mikko Larkas kirosi.

– Tämä oli iso voitto meille tämän viikon aluksi. Tärkeä kolmen ottelun viikko, ja tämä voitto oli hyvä alku siihen, Katajan pelintekijä Eric Garcia hymyili.

– Kolmannella neljänneksellä fokuksemme puolustuksessa löytyi ja silloin olemme hyviä. Pakotimme kuitenkin tänään paljon vastustajalle vaikeita heittoja hyökkäyksessä. He heittivät niitä sisäänkin, mutta otan ne tilanteet koska vaan – ei vastustaja kuitenkaan niitä heittoja joka kerta sisään pistä, Kataja-luotsi Greg Gibson mietti.

Kouvot – Korihait 110-85

Ottelun tilastot

Kouvolassa sarjataulukon hännille Korihait ei tarjonnut isännille kummoista vastusta, vaan Kouvot hurjasteli helppoon voittoon. Isäntien voittopeliä seurasi peräti 1124 katsojaa, kun joukkueen sponsorit tarjosivat ilmaispelin kouvolalaisille koripallofaneille.

Kouvojen miehistöstä parhaisiin tehoihin ylsivät Wayne Bernard (23p), Ville Kaunisto (21p) ja Thomas Gipson (21p). Parhaimmillaan Kouvot johti ottelua jo 37 pisteen erolla, mutta Korihait saivat hieman kaunisteltua lukuja edukseen viimeisellä neljänneksellä.

– Kun Kouvot heittää kuten tänään, heillä on mahdollisuus voittaa kenet tahansa, Korihaiden Matt Gibson kertoi.

– Kolmannen neljänneksen alussa Kouvot vei tuulen meidän purjeistamme. Sen jälkeen pelistämme katosi fokus, ja siitä minä kannan oman vastuuni, Gibson harmitteli.

– Kun momentum kääntyy, hyvät asiat rakentuvat edellisten päälle. Kuten Gibsonkin totesi, se auttaa, kun pystymme heittämään noin. Toivottavasti pystymme samaan jatkossakin, Kouvojen Bernard totesi.

– Kouvot heittivät tänään erinomaisesti ja heidän isot miehensä terrorisoivat meitä sisäpelissä koko illan. Meidän kommunikaatiomme oli jälleen todella heikkoa, eikä yrityskään ollut sillä tasolla, missä sen pitäisi olla. 35 pistettä kolmannella neljänneksellä ei ole hyväksyttävää, Korihaiden valmentaja Damion Dantzler harmitteli.

– Jos jotain uutta näkyi tänään meidän pelissämme, se oli vapautuneempaa pelaamista, hymyä, iloa toisten onnistumisista, Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen mainitsi.