Sarjajohtaja Vilpas vaihtaa pelintekijän korintekijään

Korisliigaa joulutauolla selvästi johtava Salon Vilpas laittoi takamies Diante Baldwinin ulos joukkueestaan ja hankki tilalle 196-senttisen Kelsey Barlow’n.

Yliopistouransa jälkeen 26-vuotias Bawlow on pelannut NBA:n kehitysliigassa kaksi kautta, Ranskan liigassa ja synnyinmaassaan Kreikassa viime vuodet. Herran isä Ken pelasi PAOK:ssa 90-luvun alussa ja Kelsey syntyi noina vuosina Thessalonikissa.

Kaudella 2016-17 Barlow oli Kreikan pääsarjan toiseksi paras korintekijä 14,0 pisteen keskiarvollaan. Sen jälkeen nuoli on kuitenkin näyttänyt alaspäin, ja pelaajan yhteistyö GS Kymisin kanssa päättyi jo syyskuussa.

Baldwin ehti pelata Vilppaassa 17 ottelua tilastoluvuin 10,7 pistettä, 5,4 levypalloa ja 3,2 syöttöä. Vilpas haki riveihinsä selvästi kovemman korintekijän, mistä Barlow’n suoritus parin vuoden takaa Kreikan kivikovassa liigassa kertoo.

Pelintekovastuu taas siirtyy täysin suomalaisiin käsiin, kun taikuri Teemu Rannikon lisäksi Vilpas antaa jatkossa pallon Aatu Kivimäen ja Henri Kantoselle.

− Jo jonkin aikaa on ollut selvää, että tarvitsemme joukkueeseen erilaisen fitin takamiesosastolle. Barlow tuo joukkueeseen palloa käsittelevän kakkospaikan pelaajan, jolta löytyy ratkaisuarsenaalista monipuoliset työkalut. Parhaimmillaan hän on avoimella kentällä, jossa pääsee käyttämään atleettisuuttaan hyväksi.

− Samalla hän tuo kaivattua kokoa lisää takakentän puolustukseen, jolla pystymme matchaamaan pahimpien kilpakumppaneiden atleettisia takamieslaitureita vastaan. Tämän ratkaisun myötä myös Aatun [Kivimäen] ja Henkan [Kantosen] vastuu pelinjohdosta kasvaa, joka on varmasti molempien kehityskaaren kannalta hyvä asia, Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo kertoi seuran tiedotteessa.

Joulutauon jälkeen Vilpas palaa kentille tuplaottelulla paikallisvastustaja Ura Basketia vastaan, ja seura toivookin saavansa Barlow’n kokoonpanoon jo ensi perjantaina.