Sarjanousija kaappasi pudotuspeleissä loistaneen Tuomas Hirvosen

Korisliigaan noussut Lahti Basketball on tehnyt sopimuksen viime kauden hopeajoukkue Kouvoissa erinomaiset pudotuspelit pelanneen pelintekijä Tuomas Hirvosen kanssa.

23-vuotias Hirvonen on pelannut Korisliigaa jo kahdeksalla kaudella. Päättyneellä kaudella 181-senttinen pelintekijä keräsi keskimäärin 9,0 pistettä ja 3,8 koriinjohtanutta syöttöä. Toissa kaudella Hirvonen oli Kouvoissa vielä isommassa roolissa pelaten yli 35 minuuttia per ottelu ja kasaten 12,8 pistettä ja 6,4 syöttöä.

Parhaimmillaan takamies oli hopeamitaleihin päättyneissä pudotuspeleissä, joissa Hirvonen pelasi uransa parhaan kevään ja pussitti kolmen pisteen heittoja peräti 2,4 sisään per ottelu 40 prosentin tarkkuudella.

− Tuleva kausi on ensimmäinen kotikaupunkini ulkopuolella. Siinä mielessä tilanne on erilainen kuin aiemmin. Tuntuu kuitenkin todella hyvältä olla yksi palanen LaBan ensimmäisellä liigakaudella, Hirvonen kertoi.

Aiemmin Lahti Basketball teki sopimukset 24-vuotiaan Ali Aholan ja Hirvosen tapaan Kouvoista siirtyvän 22-vuotiaan Arttu Saarijärven kanssa. Seura näyttääkin kasaavan tulokaskaudelleen Korisliigassa vahvaa nuorten kotimaisten pelaajien runkoa.