Satasen täyttänyt Vilpas jatkaa voittojaan − ”91 on ihan hyvä, 100 ei ole − olisi varmaan pitänyt tehdä se 108 taas”

Pyrinnön kauden alun kaksi ensimmäistä olivat olleet melkoista korintekojuhlaa, eikä siltä osin poikettu käsikirjoituksesta Pyynikillä keskiviikkonakaan. Tällä kertaa tosin Vilpas oli se, joka sadan pisteen saldollaan vei ottelun voiton.

Pyrintö – Vilpas 91-100
Ottelun tilastot

Ottelu lähti käyntiin heti ensiminuuteista hurjalla vauhdilla ja korintekotahdilla. Pyrintö piti tahtia yllä, mutta vierailija-Vilpas vastasi tempoon yhtä lailla. Toisella neljänneksellä taas Pyrinnön pelistä katosi välillä ajatus, kun vauhtia oli jo liikaakin.

Vilpas taas kipparinsa Teemu Rannikon (21/7s) johdolla ei otettaan menettänyt ja tehtaili avauspuoliajalla yhteensä 58 pistettä ja 11 pisteen taukojohdon.

− Tärkeä voitto hyvän pelin jälkeen. Varmasti katsomossa viihdyttiin, hyvät heittoprosentit molemmilla. Varsinkin ensimmäisellä neljänneksellä meidän hyökkäys toimi todella hyvin. Saimme luotua todella hyviä heittopaikkoja, Rannikko kertoi.

− Hyökkäys oli hyvää niin kauan kuin peliä alettiin ratkaista toisella neljänneksellä. Muutama minuutti olimme aivan tukossa, emme saaneet mitään aikaan johtuen heidän hyvästä pakista ja meidän hitaasta tempostamme, Pyrinnön valmentaja Sami Toiviainen kertoi.

Kolmannella neljänneksellä Vilpas lisäsi etumatkaansa parhaimmillaan jo yli 20 pisteeseen, mutta Pyrintö löysi kuitenkin kymmeneksi minuutiksi aseet salolaisten pysäyttämiseen ja toisaalta pääsi hyvän puolustuksen jälkeen tekemään nopeita koreja.

Rykäisy kuroi Pyrinnön jo kolmen pisteen päähän Vilppaasta, mutta kahden viime vuoden hopeamitalisti ei tästä hätkähtänyt, vaan otti ohjakset takaisin haltuunsa pelin viidelle viimeiselle minuutille.

− Tiedettiin, että sieltä tullaan trappaamaan niitä pallo-screenejä, mutta emme olleet ihan valmiita kuitenkaan. Siitä tuli varmaan viisi-kuusi menetystä lyhyessä ajassa, mistä Pyrintö pääsi juoksemaan ja heittämään kolmosia, Rannikko kertoi.

− Täältä kun lähtee W:n kanssa, täytyy olla oikein tyytyväinen. Olimme siinä hetken aika lailla hädässä, mutta muuten mielestäni tämä oli meillä hyvin hallussa. Mutta kun se heikko hetki tuli, kaikki olivat kuitenkin sillä mielellä, että me hoidetaan tää homma ja ollaan johdossa, Vilppaan valmentaja Joonas Iisalo kertoi.

Erittäin hyvän pelin Pyrinnöltä pelannut Joonas Cavén (19/7) summasi ottelun annin tiiviisti.

− Jatkoimme kuten tämä kausi muutenkin alkanut: hyökkäys toimii ja puolustus ei. Sata pistettä kun antaa noin hyvälle joukkueelle, ei sitä kovin usein voiteta, Cavén kertoi.

Cavénin ohella Pyrinnön parhaimmistoa oli Jaylon Tate (20p). Vilppaan ylivoimainen ykkönen ja kapellimestari oli tutusti Rannikko, mutta avauspuoliajalla johtoa rakennettaessa Juho Nenonen (13p) ja Mikko Koivisto (11p) pommittivat kriittisen tärkeitä kolmen pisteen heittoja sisään.

Vilpas onnistui myös voittamaan levypallot ja ottamaan yhteensä 12 hyökkäyslevypalloa. Pyrinnön osalta taas heitot vapariviivalta tökkivät, kun näistä ohi kolisi tusinan verran heittoja.

Ottelun jälkeen Pyrintö-valmentaja Toiviainen ei selvästikään ollut vielä tyytyväinen omiensa suorittamiseen, kun taas Vilppaan Iisalo hehkui jopa yllättävänkin hyvillä mielin voiton jälkeen.

− Tässä joukkueessa on vielä enemmän aseita kuin minun aiemmissa Vilpas-joukkueissani. Nyt alamme jo löytää saman sivun.

− Varmaan pitää vielä 500 peliä valmentaa lisää, jotta ymmärtää, että voisi sitä pallo-screen-puolustusta muuttaa jo vähän aikaisemmin kuin puoliajalla, Toiviainen harmitteli.

− Meillä on vielä hakemista sen kanssa, että kaikki viisi pelaajaa ymmärtävät, mitä minä haluan ja että he ovat samalla sivulla. 91 on ihan hyvä, 100 ei ole − olisi varmaan pitänyt tehdä se 108 taas ja olisimme voineet voittaa, Toiviainen kertasi pelin matematiikkaa.

Illan toisessa Korisliigan ottelussa Kouvot voitto kauden avauskotipelissään sarjanousija Ura Basketin selvästi luvuin 97-74.