Seagulls hankki puolitoista kautta pelaamatta olleen Alex Ruoffin − ”Ilman loukkaantumista hän tuskin Suomeen olisi tullutkaan”

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen yhdysvaltalaisen 32-vuotiaan Alex Ruoffin kanssa. Ruoff on aiemmin urallaan pelannut Euroopan pääsarjoissa Belgiassa, Saksassa ja Espanjassa sekä Eurocupissa ja Saksan ProA -sarjassa.

Sekä takamiehen että laiturin pelipaikoille pystyvän Ruoffin viime kausia ovat vaivanneet loukkaantumiset. Viimeisimpänä miestä on riivannut polvivamma, mutta Seagulls uskoo, että Ruoff on nyt täydessä pelikunnossa, vaikka edeltävältä ja tältä kaudelta ei tilastoihin ole vielä kertynyt yhtäkään sarjaottelua.

Toissa kaudella Saksassa BG Göttingenin joukkueessa Ruoff pelasi 25 peliä tilastorivillä 15,0 pistettä, 4,8 levypalloa ja 4,7 syöttöä.

− Etsimme pelaajaa, joka pystyy auttamaan meitä monella eri rintamalla. Tarvitsemme korintekijää ja heittäjää, mutta samalla pelaajaa, joka pystyy luomaan myös muille.

− Kun Alexin nimi nousi esiin, kiinnostuimme välittömästi. Alex ei ole hetkeen pelannut, mutta keskustelujen jälkeen vakuutuin miehen olevan kunnossa ja valmis pelaamaan.

− Ruoffin CV on sen verran mittava, että ilman loukkaantumista hän tuskin Suomeen olisi tullutkaan. Nyt molemmat osapuolet tarvitsivat toisiaan. Rekrytoinnissa auttoi myös se, että Juwan [Staten] tuntee miehen henkilökohtaisesti. Saamamme palaute Juwanilta oli pelkästään positiivista, Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas kertoi seuran tiedotteessa.

Viimeisen viikon aikana Seagulls on luopunut pelintekijä Tyler Thorntonista sekä KTP:hen siirtyneestä Jalen Jacksonista.