Seagulls hankki uudeksi laiturikseen jokerikortin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen yhdysvaltalaisen laitahyökkääjän Wayne Blackshearin kanssa. Samalla ovenavauksella ryhmästä sai lähteä koeajalla ollut Guillaume Boucard.

− Valitettavasti jouduimme tekemään muutoksia joukkueen kokoonpanoon. Viime viikonloppuinen harjoitusturnaus näytti, että tarvitsemme joukkueeseen lisää kokoa, kovuutta ja korintekovoimaa. Tätä kaikkea Wayne Blackshear tuo joukkueeseen, Seagullsin valmentaja Mikko Larkas kertoi seuran tiedotteessa.

26-vuotiaan Blackshearin CV on kovaa luettavaa, kun uralle on mahtunut NCAA-mestaruus erittäin kovatasoisessa Louisvillen yliopistossa sekä kausi Italian pääsarjan A.S. Pistoia Basketissa.

Laiturin kohdalla nuoli näyttää kuitenkin alaspäin, kun Serie A:n kautta seurasi seuraavana vuonna sarjatason alennus Italiassa, polvivamma ja siirto viime kaudelle Libanonin pääsarjan Byblosiin. Joulun alla Byblosiin liittyneelle Blackshearille ei pelejä Libanonissa kertynyt viime kaudella kuin neljä kappaletta.

Jos 196-senttinen peluri on sillä tasolla, mitä kaksi ja puoli kautta Louisvillen avausviisikossa ja kausi Serie A:ssa kertovat, on mies todellinen huippuvahvistus Lokeille. Mutta miehen pelikunto on suuri arvoitus ja kysymysmerkki, kun ”rikkonainen” on jossain määrin vähättelevä ilmaisu Blackshearin kahdesta edeltävästä kaudesta.

− Hän on kokenut pelaaja, jonka viime kausi oli hieman rikkonainen. Jukka Toijala näki miehen kesällä Las Vegasissa ja kertoi hänen olleen hyvässä kunnossa, Larkas kertoi.