Seagulls murskavoittoon ilman valmentajaansa ja varamiehisenä pelanneesta Korihaista

Korihaiden lähtökohdat Helsingin vierailulle olivat heikot, kun valmentaja Damion Danzler oli toimitsijakiellossa ja penkin taakse joutui toimistohommista Jouni Grönroos. Lopputulos oli vielä odotuksiakin rumempi, kun Seagulls voitti lauantaina 36 pisteen erolla.

Seagulls – Korihait 115-79
Ottelun tilastot

Danzler tuli ulosajetuksi edellisestä ottelusta kahden suunsoitto-tekun jälkeen ja ukilaisten valmentaja osallistui vielä lehdistötilaisuuteen, mikä kentältä poiston jälkeen ei ole sallittua. Näin ollen seuran henkilöstö- ja talousjohtaja Grönroos joutui ottamaan fläppitaulun käteensä, kun Danzlerilla ei ole apuvalmentajaa.

Kun vielä Korihailla oli jo ennestään loukkaantumisia ja Stephon Jelks loukkaantui avauspuoliajalla, tarjoutui Seagullsille tilaisuus hemmotella Kisahallin kotiyleisöä korijuhlalla.

Lokkien riveistä Wayne Blackshear (25p) oli vahva avauspuolikkaalla ja Jalen Jacksonin (23p) heitot putosivat taas mainiosti toisella jaksolla. Oikeastaan koko isäntäjoukkue sai nautiskella, kun vajaamiehinen vastustaja jäi jalkoihin.

Jelksin loukkaantumisen jälkeen tilanne oli Korihaille entistäkin synkempi. Hätävalmentaja Grönroos heitti ottelussa kentälle 15-vuotiaat Aamos Nikulan ja Tommi Lehtosen sekä 18-vuotiaan Roope Viinikkalan. Olosuhteisiin nähden koko kolmikko selvisi n. kuuden-seitsemän minuutin peliajastaan hyvin.

– Lähtökohdat joukkueella ei ollut parhaimmat. Aikamoinen loukkaantumissuma ja tänäänkin tippui yksi pelaaja. Sitten tulee tällainen vanha valmentaja vielä sekoilemaan jotain eikä tiedä mistään mitään. Ei edes puolien pelaajien nimiä.

– Joukkue taisteli loppuun asti, mutta ongelmia oli levypalloissa ja puolustuspäässä. 115 pistettä on aika paljon. Isot pelaajat pelasivat erinomaisesti tänään. Paljon on vielä tekemistä, että saadaan joukkue kasaan ja oikea päävalmentaja paikalle, Grönroos kertoi.