Seagulls nousi takaisin finaalisarjaan, vaikka voitto oli livetä käsistä

Kuva: Kuvankaappaus Ruudusta / Vesa Vertio johti Seagullsin finaalisarjan avausvoittoonsa.

Kaksi ensimmäistä Korisliigan loppuottelua hävinnyt Helsinki Seagulls hallitsi kolmatta finaalia, kunnes sisukas BC Nokia oli napata tikkarin loppuhetkillä helsinkiläisten suusta. Lopulta eroa oli liikaa vieraiden kirittäväksi ja Seagulls kavensi otteluvoitot 1-2-tilanteeseen sunnuntain ottelun 85-79-voitollaan.

Seagullsin johto oli peräti 17 pistettä, kun peliaikaa oli jäljellä enää alle neljä minuuttia. Sen jälkeen nokialaisvieraat repäisivät kuitenkin 14-0-pisteputken ja nousivat aivan Lokkien kantaan.

Kun BC Nokia oli selkä seinää vasten, kaikki kaukoheitot tuntuivat uppoavan, ja puolestaan Seagulls alkoi jäädyttää peliä kuluttaakseen mahdollisimman paljon aikaa pelikiellosta. Seurauksena jäätyi vain isäntäjoukkue itse, kun korintekoyritykset jäivät heikoiksi ja viime sekunneille.

Aivan tasoihin tai ohi Nokian kiri ei kuitenkaan riittänyt, kun lokkipelaajat pussittivat tarvittavat vapaaheitot sisään viimeisellä minuutilla.

Finaalisarjan kaksi ensimmäistä ottelua menivät vastoin odotuksia BC Nokian nimiin, ja vähintäänkin yllätyksellistä oli kuinka helpolla nokialaiset voittonsa ottivat. Nyt Seagulls tuli peliin eri ilmeellä, kun taas Nokia-valmentaja Greg Gibsonin eivät pystyneet aivan samaan intensiteettiin kentällä.

– He olivat kovempia kuin me tänään. Annoimme 51 pistettä ensimmäiseen puoliaikaan. Olimme puhuneet Seagullsin hyökkäyslevypallopelaamisesta, mutta ilmeisesti otimme vapaaillan, kun [Chuba] Ohams oli heiltä poissa, Gibson sanoi Ruudun tv-haastattelussa.

– Olimme puolustuspäässä paljon aggressiivisempia ja sen lisäksi menimme hyökkäyslevypalloihin. Taktisesti emme tehneet mitään kovin suuria muutoksia, vaan paransimme vain meidän tilankäyttöämme. Sitä kautta aukesi parempia korintekomahdollisuuksia, Seagullsin valmentaja Vesa Vertio kertoi Ruudulle.

Seagulls nykäisi lopulta voittoon riittäneen eron toisessa erässä, kun kotijoukkue voitti kymmenminuuttisen Kisahallissa 13:lla pisteellä. Jo alusta lähtien pelin kuva näytti erilaiselta kuin sarjan kahdessa ensimmäisessä ottelussa.

– Nokia ei aloittanut tänään ihan niin hyvin. He aloittavat kotisalissaan varmasti paremmin, Vertio sanoi.

Lokkien ryhmästä ykkösenä hääri veteraani Rene Rougeau, joka teki 25 pistettä erinomaisella tehokkuudella. Pelintekijä Lassi Nikkarinen oli myös mainiossa vireessä (16/5/4s) ja nilkkavammasta kärsinyt Shavon Coleman (19/12) pystyi tästä huolimatta auttamaan joukkuettaan.

Penkiltä peräti 22 minuuttia peliaikaa saanut Ricky Waxlax toi tärkeää lepoaikaa avausviisikon pelaajille, kun Ohams oli oman jalkavammansa vuoksi sivussa pelistä.

BC Nokia ei saanut tärkeimmiltä pelaajiltaan aivan yhtä timanttisia suorituksia kuin edeltävissä otteluissa. Sentteri Patrick Tapé (20/9) laittoi omat heittonsa peräti 90 % tarkkuudella sisään, mutta takamiehistä Kahron Rossista, Niko Mattilasta tai Fiifi Aidoosta ei ollut riittävästi apuja.

Aidoo loukkaantui ikävästi aivan pelin viimeisillä sekunneilla, kun hänen olkapäänsä näytti menevän sijoiltaan nokialaistakamiehen tavoiteltua väliinpääsyä Seagullsin sisäänheittoon.

Yleisömäärä Kisahallissa jäi vain 1016 katsojaan. Loppuottelusarja jatkuu keskiviikkona Nokialla Harjuniityn liikuntahallissa klo 18.30.