Seagulls pyyhi lattiaa näädillä − ”Kaikkien kuuluisi saada potkut”

Lauantain Korisliigassa Seagulls tuli kaasu pohjassa Nokian palloiluhalliin ja pisti BC Nokian kumoon jo viidessä minuutissa. Reilun viiden minuutin jälkeen ottelu oli vieraille 20-0 ja ensimmäinen erä päättyi hämmentäviin 14-44-lukemiin.

BC Nokia – Seagulls 75-118
Ottelun tilastot

Nokian pelissä ei toiminut mikään ja Seagullsilla kulki kaikki, jolloin tulos on juuri niin historiallisen yksipuolinen kuin lauantaina nähtiin. Helsinkiläisten heittoprosentti oli loistava, varsinkin pelin alussa, mutta sitä toki avitti Nokian olematon puolustuspeli.

Hyökkäyspäässä Näädät taas keskittyivät enimmäkseen pallonmenetyksiin, viskoen syöttöjä milloin vaihtopenkille, milloin katsomoon. 30 pisteen erävoitto teki koko loppupelin puolesta tunnista pelkkää loppusummerin odottelua.

− Meillä on jonkinlainen kriisi menossa. Emme olleet samalla sivulla, tämä oli häpeällistä. Meidän täytyy harjoitella vain kovempaa, BC Nokian Dragan Labovic kertoi.

Seagulls oli käyttänyt puolestaan maajoukkuetauon tehokkaasti. Alkukaudella pyörinyt jenkkiruletti on pysähtynyt, loukkaantumissumasta toivuttu ja kun palaset alkavat loksahdella kohdilleen, näyttää Lokkien tulevaisuus valoisammalta kuin mitä alkukausi näytti.

− Pelaajia vaihtuu, niin se ei ole helppoa. Alkukausi on ollut myrskyinen. Nyt saimme kaksi viikkoa aikaa harjoitella ja ainakin ensivaikutelma on ihan kiva. Sama ilme ja sama fyysisyys ja intensiteetti pitää jatkua seuraavissa peleissä, Seagullsin valmentaja Mikko Larkas kertoi.

Itse pelistä ei avauserän jälkeen paljon jäänyt jälkipolville kerrottavaa, eikä Nokialle koko ottelusta kuin ehkä kauhutarina. Joukkueen valmentaja Ville Tuominen ei pelin jälkeen edes jaksanut olla vihainen, vaan päällimmäisenä tunteena kotijoukkueen puolella oli häpeä.

− En tiedä onko minua koskaan mikään hävettänyt niin paljon kuin tuo ensimmäinen neljännes. Tästä hyvästä ihan kaikkien kuuluisi saada potkut. Voitaisiin ihan kaikki lähteä litomaan.

− Minun mielestäni meillä oli hyvä harjoitusviikko. Minun mielestäni olimme valmiita. Selvästi olin aivan katastrofaalisen väärässä. Harvoin olen sanaton, yleensä löytyy jotain pikkuviisasta, mutta nyt on aika hiljainen olo, Tuominen kertoi.

Lisää huonoja uutisia Nokialle toi Malcolm Bernardin loukkaantuminen. Kun puhe pelin jälkeen oli akillesjänne-vammasta, on mahdollista, että hänen kautensa päättyi lauantaina.

Seagullsin paras pistemies oli tuore vahvistus Juwan Staten, joka näytti 25 pisteellään ja kovalla heittotarkkuudellaan, että häntä ei turhaan valittu edellisellä vierailullaan Suomessa Korisliigan parhaaksi ulkomaalaiseksi. Myös Tuukka Kotti näytti kuin hän olisi löytänyt uuden nuoruuden Bosnian retkeltä.