Seagulls vei jännärin − ”Ihan sama pinnalla vai neljälläkymmenellä”

Helsinki Seagulls tasoitti välieräsarjan Salon Vilpasta vastaan, kun vierasjoukkue kiri viimeisen kahden ja puolen minuutin aikana seitsemän pisteen tappiolta kahden pisteen voittoon.

Vilpas – Seagulls 74-76
Ottelun tilastot

Ottelun alussa Seagulls karkasi jo 12-0-johtoon, mutta sen jälkeen peli näyttikin olevan taas Vilppaan heiniä. Aivan pelin loppuhetkille asti näytti siltä, että salolaiset karkaavat ottelusarjassa jo 2-0-johtoon.

Ratkaisuhetkillä Shawn Huff löysi heittovireensä ja Wayne Martin otti isompaa roolia, mikä takasi Seagullsin voiton. Martin blokkasi ottelun parhaan pistemiehen Deondre Parksin (27p) ajoyrityksen, eikä Jeremiah Wood saanut putattua levypallon jälkeen omaa yritystään koriin.

− Tämä on tällaista iskujen vaihtoa, pudotuspelikorista. Välillä toinen saa enemmän rytmistä kiinni kuin toinen ja mennään päästä päähän, Seagullsin Tuukka Kotti kertoi tv-haastattelussa.

Kahden ensimmäisen ottelun perusteella välieräsarjasta on tulossa todella jännittävä, eikä mitään murskalukuja kummankaan eduksi kannata odottaa.

− Se on ihan sama tuleeko se pinnalla vai neljälläkymmenellä.

− Meidän kaikkien niin valmentajien että pelaajien pitää hyväksyä, että tällaista se pudotuspelikoripallo on. Pinna sinne, toinen tänne. Seuraavaksi on Salon vuoro tehdä jotain liikkeitä, Seagullsin valmentaja Jussi Laakso sanoi tv-haastattelussa.

Kendale McCullum (16/4/4) oli tuttuun tapaan Lokkien ykkösase, vaikka Vilpas parhaansa mukaan yrittikin takamiehen parhaita ratkaisuja pelata pois. Salolaisten ryhmästä taas Parksin ohella esiin nousi jälleen Aatu Kivimäki (12p).

Nuori pelintekijä sai liki puoli tuntia peliaikaa ottelussa, kun Teemu Rannikko pelasi vain 12 minuuttia ja heitti kaikki viisi heittoaan ohi. Pelin aikana ei näkynyt, että Rannikko olisi loukkaantunut ja sen takia olisi ollut suurimman osan pelistä penkillä.

Seagullsin kokenut suomalaisnelikko oli taas lähempänä omaa tasoaan kuin avausottelussa. Timo Heinonen sai kasaan 16 pistettä, Antti Kanervo 12 ja Kotti pelasi tärkeitä minuutteja ja nappasi levypalloja.

− Kaikki luottavat niihin omiin juttuihinsa, mitä tehdään. Kaikki tekevät, mitä pitääkin, Kotti sanoi.

− Olen totta kai tyytyväinen ja iloinen, että pistimme tämän sarjan tasoihin. Se on ihan eri asia lähteä seuraavaan peliin 1-1-tilanteessa. Meillä on niin paljon kokeneita pelaajia, että se kantti kestäisi kyllä muutenkin, Laakso kertoi.

Ottelusarjan kolmas ottelu pelataan pääsiäissunnuntaina Helsingissä. Korisliigan pudotuspelit jatkuvat jo pitkäperjantain iltana Kauhajoella, missä ensimmäisen ottelun hävinnyt Karhubasket isännöi Pyrintöä.