Seagulls voitti Suomen Cupin superjännärin jatkoajalla − ”Onneksi kun summeri soi, olimme johdossa”

Helsinki Seagulls sai ensimmäistä kertaa seuran historiassa nostaa pokaalia, kun joukkue voitti Suomen Cupin finaalissa Salon Vilppaan jatkoajan jälkeen 95-93. Huippujännittävä ja kovatasoinen ottelu oli yksi kotimaisen koripallokauden parhaista peleistä.

Seagulls − Vilpas 95-93
Ottelun tilastot

Ottelu aaltoili puolelta toiselle kahden tasaväkisen joukkueen välillä. Toisen puoliajan aluksi Seagulls näytti jo karkaavan vierailija-Vilppaalta, mutta vajaamiehisenä pelanneet salolaiset pystyivät kirimään itsensä peliin mukaan.

Tuore hankinta Tobin Carberry (26p) ja Henri Kantonen (16p) olivat salolaisten kärkimiehet ja olivat lähellä johtaa Vilppaan jopa Cup-voittoon asti.

Loppuratkaisuissa Seagullsin Shawn Huff (12p) ja takamies Trae Bell-Haynes (28p) olivat kuitenkin liikaa Vilppaalle. Vierasjoukkue paini koko toisen puoliajan virhevaikeuksien kanssa, kun vain seitsemää pelaajaa käyttäneen joukkueen etukentän pelaajat saivat neljännet virheensä jo hyvin aikaisin.

Korisliigan alkukautta dominoinut ja Kisahallin kotisaldonsa putipuhtaana pitänyt Seagulls oli lopulta karvan verran vieraitaan etevämpi. Tosin jos jatkoaika kestäisi neljä tai kuusi minuuttia, olisi lopputulos hyvin voinut olla toisenlainen.

Vuonna 2013 perustetun helsinkiläisseuran ensimmäinen pokaali oli siis Suomen Cupin voitto, mutta Korisliigaa johtavan joukkueen tavoitteet ovat varmasti pidemmällä keväällä ja silloinkin parketilta on tarkoitus lähteä kultamitalit kaulassa.

− Kyllä tämä tuntuu hyvältä. Teimme todella kovan työn todella hyvää joukkuetta vastaan. Peli olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Onneksi kun summeri soi, olimme johdossa.

− Nämä ovat makeita matseja ja tämä oli makea juttu koko seuralle, Seagullsin konkari Huff kertoi pelin jälkeen Ylen haastattelussa.