Seagullsin surullinen déjà-vu − ”Sama tarina taas”

Jälleen kerran Helsinki Seagullsilla oli voiton avaimet käsissään, jälleen kerran Lokit hukkasivat voiton ottelun viimeisillä sekunneilla. Tällä kertaa perjantain väsyneen väännön voittajaksi nousi Karhubasket kovilla kolmen pisteen koreillaan.

Seagulls − Karhubasket 72-74
Ottelun tilastot

Kahden selvästi väsyneen ja tauon tarpeessa olevan joukkueen kohtaaminen ei hienouksia tarjonnut. Kamppailu oli sen näköistä, että kummankin joukkueen pelaajien jaloissa painoi kova pelitahti ja nurkan takana odottava maajoukkuetauko ei voi tulla liian aikaisin.

Peli oli Seagullsilla näpeissä, mutta niin vain neljättä kertaa lyhyen ajan sisään helsinkiläiset jollain kummalla tapaa kykenivät tämänkin pelin häviämään. Lokkien etumatka oli kymmenessä pisteessä, Karhubasket ei osunut mistään ja ottelun tempo oli sellainen, että kello näytti kulkevan kotijoukkueen kannalta oikeaan suuntaan.

Sitten viimeisillä minuuteilla puolustava mestari kaivoi esiin hukassa olleen kaukoheittojensa tarkkuuden. Ensimmäiset kolme erää kolmoset 2/22 kivittänyt Karhubasket laittoi viimeisen viiden minuutin aikana seitsemän peräkkäistä kolmosta sisään.

Tästä huolimatta Seagulls olisi voinut vielä nousta johtoon lopussa, mutta kahdeksan sekuntia ennen loppua Juwan Statetin (16p) ajo ei tuottanut tulosta, eikä Chris Ortiz (13/8) saanut palloa tipattua sisään.

Karhubasketin kolmosista kolme mieheen painoivat Bojan Sarcevic (14/8) ja Rene Rougeau (19/8) ja heidän välissään Antti Niskanen kuritti tutussa Kisahallissa viime kauden seuraansa onnistuneella heitolla. Myös helsinkiläisyleisön ”suosikki” Greg Mangano nautti Kisiksellä pelaamisesta saldolla 18/12.

− Déjà-vu edellisestä pelistämme täällä. Tiesimme, että tästä tulee fyysinen peli ja keskiviikon pelin jälkeen tänne tuleminen ei ole helppoa. Aloitimme hitaasti, mutta viimeisellä neljänneksellä upotimme vaikeita heittoja, Rougeau kertoi.

− Peli oli mielestäni meillä lähes koko ajan omissa käsissämme. Kyllä se menee omaan piikkiimme, päätään pyöritellyt Seagullsin Ricky Waxlax kertoi.

− Oli aikamoinen peli. Iso hatunnosto Seagullsille, he tekivät meidän hyökkäämisestämme tosi hankalaa läpi melkein koko ottelun. He olivat todella aktiivisia puolustuspäässä.

− Aika usein se menee niin, että se joka on tottunut voittamaan, voittaa − ja se, joka on tottunut häviämään, häviää, Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso sanoi.

− Sama tarina taas. Hölmöilimme tuohon viimeiseen kymppiin. Meidän täytyy saada vastustaja heittämään ne heitot ohi, eikä antaa heidän heittää tyhjään kenttään. Kun tulee tiukka paikka, lähdemme pelaamaan siten, että emme vain häviäisi peliä. Ei voittamaan tai pelaamaan vain korista, Seagullsin valmentaja Mikko Larkas sanoi.

Ottelu oli jo neljäs niukkaakin niukempi viime sekuntien tappio Seagullsille kahden ja puolen viikon sisään ja neljästä viime ottelusta peräti kolme on päättynyt tällä tavoin murheellisesti.

Korisliiga jäi perjantain ottelun jälkeen maajoukkuetauolle, jonka avaa lauantaina liigan All-Star-ottelu yhdistettyä Viron ja Latvian joukkuetta vastaan ja ensi viikolla luvassa ovat Susijengin MM-karsintaottelut Ranskaa ja Venäjää vastaan.