Sisuuntunut Karhubasket tasasi sarjan − ”Puhuttiin, että olisimme olleet huonolla asenteella”

Välieräsarjan avausottelussa Tampereella selvän tappion kärsinyt Karhubasket oli kotikentällään täysin toista maata. Kauhajokiset tasoittivat välieräsarjan varmalla pelillä.

Karhubasket – Pyrintö 91-75
Ottelun tilastot

Pyrintö hallitsi kotisalissaan avauspeliä, osui joka puolelta kenttää, ja Karhubasket näytti tulleen yllätetyksi housut kintuissa. Toista kertaa pohjanmaalaisjoukkue ei antanut saman tapahtua.

− En tykkää, että puhutaan, että olisimme olleet huonolla asenteella avauspelissä. En ollut kertaakaan dyykannut palloon tällä kaudella, mutta tänään tuli sekin, Karhubasketin Okko Järvi kertoi.

Omilta kannattajiltaan saadusta palautteesta turhautunut ja sisuuntunut Järvi (23/8/4) oli joukkueensa parhaimmistoa ja edellisottelun kolmen pisteen katastrofipeli oli unohdettu täysin.

Kotisalissaan Karhubasketin heitot osuivat huomattavasti paremmin, peli oli tietoisesti rauhallisempaa ja paikat käytettiin hyödyksi.

− Hyökkäsimme järkevämmin tänään, pelasimme hitaammin, liikutimme palloa ja odotimme, että he reagoivat siihen, Järvi sanoi.

− Kun pidämme Pyrinnön 75:ssä pisteessä, se on kova juttu meille. Hyökkäyksessä pyrimme tänään saamaan heidät liikkumaan paikkapuolustuksessaan. Samalla saimme pelin tempoa tiputettua.

− Korinteon tehokkuus oli tänään meillä parempaa, varsinkin kolmen sekunnin alueelta, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies kertoi.

Pyrinnön peli taas oli normaaliakin enemmän yksinpelaamista. Tamperelaisten pelitapaan kuuluu kiinteänä osana välillä jopa sooloiluksi yltävä koripallo, mutta joukkueen paras pistemies Shawn Hopkins (21p) myönsi, että Kauhajoella joukkue huomasi jopa itse penkiltä homman menneen överiksi.

Kun hyökkäyspeli hajosi jossain määrin, joukkue ei enää päässytkään levypalloista ja riistoista juoksemaan nopeita vastahyökkäyksiä ja Karhubasket osasi paremmin hyödyntää paikkapuolustuksen aukkoja, oli Pyrintö vaikeuksissa.

− Meiltä puuttui riittävä intensiteetti pelaamiseemme. Emme tehneet varsinaisesti vääriä asioita, mutta emme tehneet niitä tarpeeksi hyvin, tarpeeksi aggressiivisesti, tarpeeksi nopeasti, Pyrinnön valmentaja Miikka Sopanen kertoi.

Marcus Lewis (17/6/4) teki odotetusti välillä upeita koreja, mutta oli pään seinään hakkaamisen suurin ilmentymä hyökkäyspelissä. Puolustuspäässä taas Karhubasketin hyvin maltillinen pelaaminen tuntui vievän parhaan terän tamperelaisten puolustuksesta.

− Karhu selvästi kovensi selvästi peliään siitä ensimmäisestä ja me emme siihen pystyneet vastaamaan. Oli monia tilanteita, missä emme olleet edes oikeassa paikassa silloin, kun alkoi tapahtua. Otimme takapakkia avausottelusta.

− Meidän ideologiamme on, että pystymme kilpailemaan voitosta riippumatta siitä onko hyvä heittopäivä. Mutta tänään olisi pitänyt pystyä heittämään hirmu, hirmu hyvin, jotta olisimme voineet kompensoida sitä intensiteetin puutosta, Sopanen sanoi.

Karhubasket oli vaihtanut kokoonpanoonsa kentälle takaisin TJ Holyfieldin (14/7) ja se vaikuttikin täysin oikealta ratkaisulta ja edisti joukkueen hyökkäyspeliä. Bojan Sarcevic (8s) keskittyi pelkästään pelinjohtamiseen ja syöttöihin, mutta upotti niin molemmat kaksi pelitilanneheittoaan kuin kaksi vapaaheittoaan.

Välieräsarja jatkuu 1-1-tilanteesta maanantaina Tampereella. Korisliigaa taas pelataan sunnuntaina Helsingissä, kun samoissa tasaluvuissa oleva Seagullsin ja Salon Vilppaan tanssi jatkuu.