Susijengin kapteeni Huff palaa Suomeen ja Helsinkiin

Helsinki Seagulls on tehnyt kolmen vuoden mittaisen sopimuksen takaisin Suomeen ja Korisliigaan palaavan Suomen maajoukkueen kapteenin Shawn Huffin kanssa.

35-vuotias Huff on edellisen kerran pelannut Suomessa keväällä 2004, minkä jälkeen laituri on pelannut ammattilaisena ympäri Eurooppaa viimeiset 15 vuotta. Viime kaudella Huff pelasi Saksan Bundesliigassa Skyliners Frankfurtin joukkueessa.

Päättyneellä kaudella Saksan pääsarjassa Huff teki keskimäärin 7,1 pistettä ja otti 3,2 levypalloa per ottelu. Peliaikaa kertyi noin 23 minuuttia Bundesliigassa ja suomalaisen tilastot FIBA:n EuroCupissa olivat vastaavat.

Saksan lisäksi Huff on ehtinyt pelata myös Kreikassa, Italiassa ja Ranskassa. Maajoukkueessa 198-senttinen laituri on ehtinyt pukea susikuosin päälleen myös jo 194 kertaa.

− Helsinkiläisenä ja etenkin Kisahallin kasvattina on ilo palata takasin Suomeen edustamaan omaa kotikaupunkia ja Seagullsia, Huff kertoi Seagullsin tiedotteessa.

− Eihän tästä sopimuksesta voi olla kuin innoissaan. On aika harvinaista saada Shawnin kaltainen pelaaja Suomeen ja vieläpä omaan joukkueeseen. Hänen tuomansa johtajuus, taito ja kokemus ovat omaa luokkaansa, sen me kaikki olemme lukuisissa Susijengi-peleissä päässeet todistamaan.

− Hän, Tuukka [Kotti] ja Ricky [Waxlax] muodostavat väkevän pohjan tulevalle joukkueellemme, Seagullsin toimitusjohtaja Aku Perho kertoi.

Korisliigassa ToPo-kasvatti ehti teini-ikäisenä voittaa kaksi mestaruutta Espoon Hongassa.

− Olen luonnollisesti erittäin tyytyväinen syntyneeseen sopimukseen. Susijengin pitkäaikainen kapteeni tulee olemaan tärkeä palanen tulevaa joukkuetta rakennettaessa, sekä kentällä että sen ulkopuolella, Seagullsin urheilutoimenjohtaja Toni Leppänen kertoi.