Taisteleva Kouvot tasoitti finaalisarjan

Kouvot oli Kouvolan jäähallissa pelatussa Korisliigan toisessa finaalissa alusta lähtien niskan päällä. Karhubasket sinnitteli pitkiä jaksoja isäntien tuntumassa, mutta laajalta rintamalta onnistujia saanut Kouvot nappasi kotivoiton ja tasoitti loppuottelut 1-1-lukuihin.

Kouvot − Karhubasket 88-74
Ottelun tilastot

Kouvoilla vaikutti olevan lähes läpi koko ottelun vahva ote ottelusta. Parhaimmillaan johto karttui jo 16 pisteeseen, mutta Karhubasket kuroi eron umpeen tai lähes kiinni useaan otteeseen. Silti vierasvoitto ei vaikuttanut kovin todennäköiseltä missään kohdin.

Isäntien vahvan pelin takana oli käytännössä koko ryhmän mainio suoritus. Thomas Gipson (14/7/3s) ja Brian Asbury (13/7) olivat odotetun vahvoja korinaluspelissä, mutta suurin tasonnostaja oli David Gonzalvez (13/4/3s), joka avauspelissä oli täysin näkymätön.

Kouvojen ykkösmies oli kuitenkin tulokaskauttaan ammattilaisena pelaava Jeremy Morgan (20/7), joka peräkkäisillä kolmen pisteen heitoillaan taisi lopullisesti sammuttaa vieraiden voittohaaveet.

− Olen tyytyväinen meidän reaktiostamme. Kun kävimme asioita läpi ja psyykkasimme pelaajia, pelaajat olivat heti alusta valmiita. Tämä oli se, mitä me halusimme, olemme tyytyväisiä 1-1-tilanteisiin, Kouvojen Jyri Lehtonen kertoi Elisan tv-haastattelussa.

− Meidän pelaajamme ovat selvästi paremmassa kunnossa. Kauhajoki ei ole hävinnyt merkityksellistä ottelua moneen kuukauteen, jännä nähdä heidän reaktionsa, Lehtonen heitti löylyä kiukaalle.

− Selvä ero oli siinä, että otimme ylhäältä kiinni ja annoimme painetta. Sitä kautta saimme aggressiivisuutta hyökkäyspäähänkin, kun olimme aktiivisia, huippupelin myös pelannut Severi Kaukiainen (11/4s) sanoi.

Karhubasket taas ei vieraskentällä pystynyt pelaamaan omilla vahvuuksillaan ja jäi alusta alkaen hieman takajalalle. Vaikka joukkue hyvillä yksilösuorituksilla ja pienikestoisilla vahvoilla jaksoilla pysyi pelissä mukana, rytmi jäi puuttumaan.

Cameron Jones (24/8/7s) pelasi timanttisen pelin, mutta taustatukea ei tullut riittävästi. Kapteeni Bojan Sarcevic pelasi perätysten jo toisen heikomman pelin ja tällä kertaa hänestä tuli myös ottelusarjan ensimmäinen ylikuumentunut pelaaja.

Jo avauspuoliajalla Sarcevic sai kolmannen virheensä aikaisessa vaiheessa ja sai lopulta viidennen virheensä teknisenä pikkukahinasta kouvopelaajien kanssa.

− Kouvot tuli aika kovaa päälle ja otti ensimmäisiä syöttöjä pois. Teimme aika vaikeita koreja koko ajan. Emme saaneet missään vaiheessa sellaista flow’ta, mikä meillä oli Kauhajoella, Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso kertoi Elisan tv-haastattelussa.

− Me emme tietenkään luovuta. Hän on meidän kapteenimme ja yrittää sytyttää joukkuetta, välillä se räiskyy yli, Laakso sanoi.

Finaalisarja jatkuu keskiviikkona Kauhajoella kolmannella osaottelulla.