”Tämä seura on saanut liekin roihuamaan” − KTP:lle sekavan ottelun voitto ja Kamiselle jatkosopimus

Sarjanousija Ura Basketin varjojen tiellä vaellus jatkuu, kun KTP kepitti kotikentällään kaarinalaiset helpohkosti 88-68. Uran alku oli vauhdikas, mutta peli lipsui käsistä jo ennen avausneljänneksen päätöstä.

KTP – Ura 88-68
Ottelun tilastot

Ensimmäisessä erässä kummatkin joukkueet upottivat lähes kaikki heittonsa. Tarkkuusprosentit avauskympin jälkeen olivat kotkalaisilla jopa yli 80 ja joukkueet saivat yhteensä 60 pistettä kasaan ensineljänneksellä.

Sen jälkeen peli olikin enimmäkseen menetyksiä ja sekoilua, missä varsinkin vierailija Ura kunnostautui. Kun ottelua oli pelattu vasta 12 minuuttia, oli joukkueilla yhteensä kasassa jo 17 menetystä ja lopulta koko pelin saldoksi kertyi 37 hukattua pallonhallintaa.

Uran pelin alussa keräämä johto alkoi kadota jo vain reilun viiden minuutin pelin jälkeen ja KTP kasvatti etumatkaansa varsinkin toisessa erässä, jolloin Uralla ei onnistunut oikein yhtään mikään.

Lopulta tuloksena oli KTP:lle helppo 20 pisteen voitto ottelusta, joka ei (toivottavasti) jää kovinkaan pitkäksi aikaa kenenkään mieleen tai muistiin.

− Fyysinen ottelu. Tiesimme, että kun olemme yksi sarjan pienimmistä joukkueista, meidän pitää prässätä heidän pallollisia pelaajiaan. Emme tehneet sitä koko ottelun ajan, Uran Stephen Croone kertoi.

− Olemme pienempiä kuin kaikki muut joukkueet sarjassa, mutta vastaavasti meidän pitäisi olla nopeampia. Jos emme ole nopeampiakaan, sitten on vaikea pelata.

− Ensimmäisten pelaajavaihtojen jälkeen meidän tekemisessä ei ollut mitään energiaa. Penkin päästä ei kuulunut kuin minun epätoivoinen huutaminen ja kannustaminen. Puhuimme, että pitäisikö minun olla hiljaa, jotta saisimme hieman positiivisuutta touhuumme, Uran päävalmentaja Kristian Palotie kertoi.

− Ennakkoon varoitimme, että siellä on pieniä, vikkeliä, taitavia kavereita. Alku oli melkoista flashbackia lokakuun tappioomme, mutta pelaajat eivät kuitenkaan hätkähtäneet, vaikka valmennuksella kierrokset nousivatkin.

− Kun saimme tarvittavan eron, peli muuttui täysin. Virkamieskoripalloa, emme päässeet viivalle ja järjettömiä menetyksiä, KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen kertoi.

Erityiskehut Kamiselta sai joukkueen tuore tulokas Jalen Jackson (12/4/6, +28), joka vaikutti istuvan kotkalaisten palapeliin kuin nakutettuna. Michael Poundsin (17p) heitto oli tarkka niin kentältä kuin vapaaheittoviivalta.

Uran joukkueesta onnistujia oli taas vaikeampi löytää. Joukkueen hyökkäyspelin konsepti vaikutti kertakaikkisen sekavalta, missä lopulta päädyttiin aina yksilöratkaisuihin – ellei sitten palloa hukattu jo sitä ennen (ja usein hukattiin).

Kamiselle kahden vuoden jatkosopimus

Ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa kotkalaiset kaivoivat kynää ja paperia esille, ja laittoivat Kamisen kameroiden edessä allekirjoittamaan kaksivuotisen jatkosopimuksen.

Pitkään Korisliigan penkkien takaa poissa ollut Kaminen hymyili ja vitsaili tyytyväisenä, kun urakka KTP:n peräsimessä jatkuu myös tulevalla kaudella.

− Olen hirveän kiitollinen, että olen saanut tulla Kotkaan. Täällä on mahtavia ihmisiä, joiden kanssa on ollut upea tehdä töitä. Minulla oli jo vähän kipinä sammunut Korisliiga-koutsaamiseen, mutta tämä seura on saanut liekin roihuamaan.