Tuplayllätyslauantai Korisliigassa − ”Joukkueella on hyvä tiimihenki ja loistava työmoraali”

Lauantain kahdessa Korisliigan ottelussa nähtiin kaksi yllätysvoittajaa, kun BC Nokia katkaisi Karhubasketin kotivoittoputken ja europelireissujen tomut painoivat Katajan jaloissa sen verran, että Korihait otti kotonaan kauden avausvoittonsa.

Karhubasket – BC Nokia 86-94
Ottelun tilastot

Karhubasket oli edellisen kerran hävinnyt kotonaan 10. päivä tammikuuta, juuri BC Nokiaa vastaan, ja sen jälkeen kartuttanut kotivoittojensa saldoa peräti 19 ottelulla.

Putki kuitenkin katkesi nokialaisten tarkkaan kolmen pisteen heittojen vireeseen, mikä ratkaisi pelin vieraille toisella puoliajalla. Näädät saivat puoliajan alkuun 0-11-runin, mikä hävitti Kauhajoen taukojohdon ja osoitti suuntaa pelin lopulle.

− Pelasimme hyvällä energiatasolla. Toisella puoliajalla aloimme upottaa heittoja, ja pelasimme fiksusti, BC Nokian pelintekijä Vuk Malizdan kertoi.

− Pallon liike pysähtyi meillä kolmannella neljänneksellä. He pääsivät hyökkäyksessään rytmiin, saivat heittoja sisään ja se oli ottelun ratkaisu, Karhubasketin Marvin Singleton kertoi.

Peli näytti kääntyvän isännille toisella neljänneksellä, kun kotijoukkue pääsi juoksemaan nopeita hyökkäyksiä. Bojan Sarcevic johti Karhubasketin peliä tutun tyylikkäästi ja Mike Moser (33p) sekä Durrell Summers (18p) vastasivat viimeistelystä.

− Olemme nähneet alkukaudella, että kun Kauhajoki laittaa vaihteen silmään, he ovat älyttömän hyviä. Meille tuli kahdeksan pallonmenetystä toiseen neljännekseen ja Kauhajoen erittäin nopeat, atleettiset kaverit juoksivat nopeita, nopeita, ja lisää nopeita, BC Nokian valmentaja Ville Tuominen kertoi.

15 pisteen erävoitto Kauhajoelle tuli kuitenkin kuitattua kolmannessa erässä, kun puolestaan Näädät veivät sen luvuin 21-36.

− Puoliajalla puhuimme, että meidän täytyy pitää pallosta huolta. Isoin juttu oli tietysti se, että me aloimme osua kaukaa. Siitä lumipallo lähti pyörimään oikeaan suuntaan ja saimme todella kovan voiton, Tuominen kertoi.

Kaukoheitot olivat tosiaan nokialaisten tärkein ase vierasvoitossa ja niitä pussitti viisi pelaajaa vierasryhmästä. Kun kaukoheittojen lisäksi myös isojen miesten Dragan Labovicin (18/7) ja Sean O’Maran (23/9) sisäpeli toimi tehokkaasti, pystyi BC Nokia kaatamaan puolustavan mestarin.

− Meidän kolmoset 24% ja kaverilla 52%, he voittivat levypallot. Kriittisiä tilastolukemia, mitkä me hävisimme aika reilusti.

− Nokia teki kolmannella jaksolla 36 pistettä erinomaisella heittopelaamisella, Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso kertoi.

Korihait – Kataja 88-80
Ottelun tilastot

Kataja haki huiman europelivoiton Kreikasta, mutta reissaamisen rasitukset näyttivät painavan joukkueen jaloissa. Sama tarina on nähty aiempinakin kausina, kun joensuulaiset ovat pärjänneet eurokentillä.

Tällä kertaa se tarjosi mahdollisuuden yllätysvoittoon Korihaille kotikentällään ja sitä saumaa uusikaupunkilaiset eivät jättäneet käyttämättä. Viime kaudella Korihaiden joukkueesta ei aina huokunut sataprosenttinen joukkueelle pelaaminen, mutta vaikka kausi oli alkanutkin tappiollisesti, on joukkueen ilme selvästi terveempi ja positiivisempi.

Korihait hallitsi peliä, tai ainakin pystyi pitämään itsensä jatkuvasti hieman edellä, alusta lähtien. Kuitenkin viimeisellä neljänneksellä Kataja sai vielä loppukirin aikaan ja hilasi itsensä jo yhden-kahden pallonhallinnan päähän, mutta kotijoukkueen hermo kesti tiukassa paikassa.

Kapteeni Marius van Andringa (12p) pelasi erittäin hyvän ottelun ja joukkueensa ohella ykkösyllättäjänä oli Topias Kuukkanen (14/4). Mario Edwards (18p) teki odotetusti kovia ja tärkeitä koreja.

Katajan tiukka urakka ei helpotu yhtään lähiaikoina, sillä joukkue on jo tiistaina hakemassa vierasvoitto Bulgarian pääkaupungista Sofiasta ja ensi lauantaina isännöimässä Salon Vilpasta. Lisäksi loukkaantuneina sivussa ovat Matias Ojala ja Tommi Huolila.

− Emme pystyneet vastaamaan Korihaiden intensiteettiin. He halusivat voittaa tämän, Katajan Ryan Wright kertoi.

− Korihait oli tänään erinomainen ja teki niitä asioita, joita Pohitullissa on vuosien saatossa tullut. Hyviä hetkiä, joista tulee äkkiä lisäpisteitä. Lopussa koitettiin päästä peliin mukaan, mutta ei aivan riittänyt, Katajan päävalmentaja Juha Sten kertoi.

− Meillä on kova peli heti tiistaina KTP:tä vastaan, joten tätä ei ole aikaa jäädä juhlimaan. Tai jätkät voivat jäädä, minun on palattava heti takaisin töihin. Joukkueella on hyvä tiimihenki ja loistava työmoraali. Heidän kanssaan on ilo tehdä töitä, Korihaiden päävalmentaja Damien Dantzler kertoi.