Ura nappasi Croonen Kobrista − ”Kenties Korisliigan nopein pelaaja”

Viime kaudella Lapuan Kobrissa Korisliigaa pelannut Stephen Croone siirtyy pääsarjaan nousseen Ura Basketin ryhmään.

23-vuotias ja 183-senttinen Croone pelasi menneellä kaudella Kobrissa paljon pelintekijän paikalla ja teki Korisliigassa tehot 14,6 pistettä, 4 levypalloa ja 4,1 koriinjohtanutta syöttöä per ottelu.

− Mukavaa saada jo aikaisessa vaiheessa vahvistus, joka oli toivelistamme kärjessä. Kyseessä on kenties Korisliigan nopein pelaaja, joka sopii transitiopelaamiseemme ja aktiiviseen puolustukseen enemmän kuin hyvin, Uran päävalmentaja Kristian Palotie kertoi seuran tiedotteessa.

− Stephen pystyy olemaan tehokas myös ilman palloa ja rankaisemaan close-outeja, mikä on ehdoton vaatimus meidän hyökkäystavallemme. Takamieheksi Croone on myös erittäin potentiaalinen levypallopelaaja ulottuvuutensa ja urheilullisuutensa ansiosta.

Croone aloitti kautensa Kobrissa hieman ailahtelevasti, mutta sai kauden edetessä lisää tasaisuutta otteisiinsa. Loppukaudesta Croone oli lapualaisten tärkeimpiä pelaajia ja pelasi säännöllisesti noin 35 minuuttia otteluissa.

− Croone on erittäin räjähtävä, nopea ja taitava pelaaja, joten vastustajalla tulee olemaan hankalaa pysyä hänen edessään. Pyrimme kehittämään vielä hänen päätöksentekotaitoaan ja palloskriinipelaamista, jolloin hän on vielä tehokkaampi puolen kentän pelaamisessa, Kouvoista Uran valmennustiimiin Palotien seuraksi siirtynyt Juho Kailio kertoi.

Samalla kaarinalaisseura kertoi myös, että joukkue lähtee ensimmäiseen Korisliiga-kauteensa vain kolmella ulkolaisvahvistuksella.

− Lähdemme siis kauteen kolmella ulkomaalaispelaajalla, eli kahta vielä etsitään. Luotamme vahvasti suomalaisrunkoomme, Palotie kertoi.

Stephen Croone: Rookie season in Europe 2017-18: Lapua Finland, 14,6ppg, 4.1apg, 4.0rpg, 1.5stls, 38%-3pt, 50%-2pt, 68%-fts from K.C. Callero on Vimeo.