Ura sinnitteli hetken Vilppaan mukana − ”Hävettää joukkueen puolesta”

Varsinais-Suomen paikallistaistossa sarjakärki Salon Vilpas vei odotetusti voiton 1600-päisen kotiyleisönsä edessä Ura Basketista. Vaikka Ura roikkui mukana pelissä pitkään, ainakin tuloksellisesti, ei kaarinalaisten valmentajalta Kristian Palotieltä juuri hymyjä irronnut ottelun jälkeen.

Vilpas – Ura Basket 94-78
Ottelun tilastot

− Yksi haluttomimpia esityksiä, mitä joukkueeltani olen nähnyt. Harvoin tulee sellainen olo, että hävettää joukkueen puolesta. Annoimme täysin vapaita ja haastamattomia kolmen pisteen heittoja juuri niille heittäjille, joille niitä ei pitänyt antaa.

− Turha puhua edes taktisista yksityiskohdista ennen kuin saamme tuollaiset asiat kuntoon, Palotie kertoi tv-haastattelussa.

Ura oli puoliajalla ottelussa vain yhden pisteen tappiolla ja pysyi lähellä Vilpasta vielä kolmannellakin jaksolla. Sitten Vilppaan laajempi materiaali ja onnistumiset leveällä rintamalla jyräsivät altavastaajavieraiden yli.

Vilppaan ryhmästä peräti kuusi pelaajaa teki vähintään 11 pistettä, eikä menoa haitannut lainkaan edes se, että Teemu Rannikon saldoksi jäi pyöryläinen nolla. Menoa vauhdittivat varsinkin maajoukkuemiesten Mikko Koiviston (4/7) ja Juho Nenosen (5/7) onnistuneet kolmen pisteen heitot.

Aina kun Ura oli lähellä saada peliä tasoihin tai päästä jopa ohi, pommitti joku Vilppaan ryhmästä tärkeän heiton sisään − useimmiten juuri kolmosviivan takaa.

− Meidän valttimme on tuo materiaalimme laajuus. Minä tahansa iltana kuka vaan voi onnistua, Vilppaan valmentaja Joonas Iisalo kertoi.

− Puoliajan jälkeen Joonas antoi taas pienen kurinpalautuksen ja sitten aloimme taas pelata, Vilppaan Nenonen kertoi.

Uran vahvin jakso − ja Vilppaan heikoin − oli pelin toinen, minkä vieraat voittivat viidellä pisteellä. Tosin kummaltakin puolelta tämä summattiin puhtaasti salolaisten heikon pelin, eikä kaarinalaisten hyvyyden piikkiin.

− Meille tuli aika paljon menetyksiä toisella neljänneksellä ja niistä he pääsivät juoksemaan nopeita hyökkäyksiä. Pelimme meni hieman staattiseksi ja yksipuoliseksi, Iisalo kertoi.

− Näennäisesti pirteää pelaamista meiltä. Kerrankin juoksimme hiukan. Mielestäni se jakso oli vain, että Salo oli hieman heikompi. Se oli yllätys, että olimme puoliajalla niinkin vähän häviöllä, Palotie kertoi.

Uran paras oli pomppuihme Malik Dime (24/7), mutta hänelle ei tällä kertaa tullut riittävästi apuja muulta joukkueelta. Vieraiden ykköskorintekijä Avery Woodsonilla (14p) oli heikko ilta kaaren takaa (1/9), ja koko joukkue oli huonossa heitossa varsinkin kaukaa (5/32, 15 %). Ainoana selvästi positiivisena nimenä voidaan nostaa esiin Trey Niemen mainiot yhdeksän pistettä, plusmiinus-lukema nollassa ja tehoindeksi +12.

Varsinaissuomalaiset lähtevät erilaisista lähtökohdista alkavalle maajoukkuetauolle. Vilpas jyllää sarjajohtajana tuttuun tapaan, peli kulkee vähintäänkin tyydyttävästi ja terveystilannekin on liki täydellinen. Ura taas on ottanut odotuksiin nähden jopa yllättävän hyvin voittoja, mutta vammat ovat haitanneet alkukautta.

Susijengiin mukaan lähtevä Nenonen ehti ennakoida tv-haastattelussa myös jo Suomen elintärkeitä MM-karsintapelejä. Susijengi kohtaa Espoossa perjantaina Venäjän ja matkaa maanantaiksi vieraspeliin Bosniaan.

− 30. päivä on talvisodan alkamispäivä ja vielä Venäjä vastassa – silloin laitetaan rajat kiinni!