Uralle avausvoitto Kaarinassa ja tappioputki poikki − ”Saimme Monnari-moodin päälle”

Sarjanousija Ura otti ensimmäisen voiton todellisella kotikentällään Kaarinan Monitoimitalolla ja katkaisi samalla 11 ottelun pituisen tappioputkensa.

Ura − BC Nokia 97-87
Ottelun tilastot

Kaarinalainen nousijaseura on pelannut valtaosan kotipeleistään Turun Kupittaalla, kun kunnan oma halli ei täytä Korisliigan kriteereitä. Osan otteluistaan Ura kuitenkin saa viedä ”Monnarille” ja nyt tuttu kotisali toi joukkueelle kauan kaivatun voiton.

− Saimme viime kaudelta tutun Monnari-moodin päälle. Pallo liikkui hyvin ja äijillä oli ilo pelata päällä. Oli todella miellyttävä tunnelma kaiken kaikkiaan. Toivottavasti tämä ruokkii kehitystämme, Uran päävalmentaja Kristian Palotie kertoi.

Itseluottamusta ja peli-iloa huokunut kotijoukkue upotti pelissä heittonsa todella tarkasti, mikä kasvatti Uran etumatkan tavoittamattomaksi, vaikka päätöserässä ryhmän hyökkäyspeli hieman yskähtelikin.

Varsinkin kaaren takaa kaarinalaiset olivat merkissään, kun 97 pisteen saldosta peräti 60 kertyi kolmosilla.

− Tänään oli meillä yksinkertaisesti parempi heittopäivä. Se että meillä oli 23 koriinjohtanutta syöttöä, kertoo myös siitä, että saimme hyviä heittopaikkoja rakennettua, Palotie sanoi.

− Ura heitti palloa sisään aika kovilla prosenteilla. Annoimme liikaa vapaita heittoja, meidän puolustukseemme tämä peli kaatui. 97 pinnaa on aivan liikaa. Meidän 87 pinnaa siihen nähden, että meidän ykköspointimme puuttui, on ihan hyvin, oman uransa ennätyspisteet Korisliigassa tehnyt BC Nokian Aapeli Alanen (23p) kertoi.

− Heitimme 20 kolmosta. Aina kun onnistut kolmen pisteen heitoissa noin hyvin, annat itsellesi hyvän mahdollisuuden voittoon. Halusimme olla aggressiivisia ja hyökkäysmoodissa, emmekä kireinä tai virheitä peläten, Uran Avery Woodson (25p) sanoi.

BC Nokia joutui otteluun ilman alaraajavaivaista pelintekijäänsä Jalek Feltonia, mikä näkyi joukkueen otteissa. Vierasryhmän valmentaja Ville Tuominen antoi kiitoksensa Feltonia paikanneille Alaselle ja Niko Mattilalle, mutta totesi myös, että kummankaan ei pitäisi olla pelintekijän tontilla.

− Sanoin kopissa, että ei tässä auta hyppiä ja pomppia. Viimeiset neljä peliä olemme antaneet vastustajalle 94, 95 ja 97 pistettä ja ainoassa voitossamme 79, Tuominen kertoi.

− Vaikka lopussa sätkimme ja pääsimme 10 pisteen päähän, kyllähän me hävisimme pelin jo ennen sitä. Ihan hienoa toki, että taistelimme itsemme mukaan.

− Totuus on se, että jos Aleksi Kantonen ja Aapeli Alanen ovat kaksi kolmesta parhaasta pelaajastamme, emme me monia otteluita voiteta. Onnistujia olisi tarvittu enemmän, Nokia-valmentaja sanoi.

Puhtaat paperit Tuominen antoi myös 23 pistettä tehneelle Sean O’Maralle, mutta sen sijaan Dragan Labovicin otteisiin luotsi ei ollut tyytyväinen.

Uran kotivoitto oli varmasti mannaa niin joukkueelle kuin sen kannattajille. Koko aloitusviisikko sai kasaan pelissä vähintään 15 pistettä mieheen. Palotie jakoikin kehuja laajalti pelaajilleen ottelun jälkeen, myös puolustuspelistänsä alle 20 minuutin peliajalle ja vain kahteen tehtyyn pisteeseen jääneelle Fiifi Aidoolle.