Vahva suoritus toi Karhubasketille toisen finaalivoiton

Karhubasket tuli Saloon voittamaan kolmannen finaalin, ja kauhajokisten väkevä suoritus ja asenne siivittivät joukkueen voittoon Vilppaasta.

Vilpas – Karhubasket 79-83
Ottelun tilastot

Kolmas loppuottelu oli finaalien arvoista peliä, jossa kummatkin joukkueet pistivät parastaan ja antoivat kentällä kaikkensa. Peli aaltoili suuntaan jos toiseenkin eri vaiheissa, mutta Karhubasket oli järkähtämätön ratkaisuhetkillä.

Karhubasket nappasi voiton päätöserässä, kun joukkueen kokeneet kärkipelaajat laittoivat sisään kovia heittoja ja puolustuspäässä vieraat sekoittivat Vilppaan pasmat. Onnistujia oranssista ryhmästä löytyi laajalta rintamalta, ja voidaan sanoa, että Karhubasket pelasi pudotuspelien toistaiseksi parhaan ottelunsa.

− Jotta voimme voittaa sarjan, meidän piti voittaa yksi peli täällä. Täällä on paha pelata, ja nyt saimme sen vierasvoiton jo näin aikaisessa vaiheessa. Tämä oli kova peli. Levypallopelaamisemme oli hyvää ja lopussa laitoimme tärkeitä heittoja sisään, Karhubasketin Greg Mangano kertoi Koripalloliiton videohaastattelussa.

Mangano upotti tärkeitä kolmen pisteen heittoja ja kahmi 14 levypalloa. Flenard Whitfield (19/10) oli lähes yhtä kovassa iskussa kuin toisessa ottelussa Kauhajoella ja Rene Rougeau (17p) ei tehnyt parketilla montaakaan epäonnistunutta suoritusta.

Joukkueen pelintekijä ja pelillinen johtaja Bojan Sarcevic oli myös hyvässä vedossa, ja erityisesti neljännessä erässä takamies otti Karhubasketin hyökkäyspelin vahvasti itseluottamuksella haltuun.

Pelin ratkaisut nähtiin viimeisellä viidellä minuutilla, jolloin ottelu oli tasatilanteessa 71-71. Karhubasket sai tärkeitä pisteitä juuri Sarcevicilta ja Whitfieldiltä, kun taas Vilppaan hyökkäyspelissä pallo pysähtyi ja joukkue tyytyi ottamaan pitkiä hyppyheittoja.

− Karhu oli tuon verran parempi. Meillä oli pari momentumia, mutta meiltä huonoja heitonvalintoja, Vilppaan pelintekijästä valmentajaksi vaihtanut Teemu Rannikko kertoi Ylen haastattelussa.

Vilppaan ulkomaalaispelaajat keräsivät kukin siedettävät pistesaldot, mutta yhteispeliin jäi paljon parantamisen varaa, eikä valmentaja Joonas Iisalokaan ole tähän varmasti tyytyväinen. Salolaisten takamiehet ja laiturit jossain määrin sooloilivat vuorollaan, ja ainoastaan Aaron Jones pelasi täysillä joukkueelle joka pallonhallinnassa, mutta hänen panoksensakin jäi totuttua pienemmäksi.

− Kyllä he olivat aktiivisempia. Hyökkäyslevypalloihin he menivät kovempaa ja saivat irtopalloja. Puolustuspäässä emme olleet tarpeeksi hyviä, sitä pitää pystyä parantamaan, Rannikko sanoi.

Oli kyse sitten Karhubasketin pelaajien kovemmasta kokemustasosta tai vain paremmasta pelisuunnitelmasta, olivat kauhajokiset kolmannessa finaalissa selvästi parempi joukkue ja ansaitsivat voittonsa. Peli oli erittäin tasainen, mutta vieraat juuri sen ratkaisevan eron verran parempia.

Ottelusarja jatkuu Kauhajoella maanantaina, ja Vilppaalla on mietinnän paikka välipäivänä. Silloin kun salolaiset pelaavat parhaimmillaan, on joukkueen hyökkäyksen pysäyttäminen erittäin vaikeaa, mutta liian usein paketti hajoaa pitkiksikin jaksoiksi pelin sisällä.

Karhubasketin taas ei auta leijua kovinkaan montaa hetkeä, vaikka he aiheuttivatkin runkosarjavoittaja Vilppaalle vasta kauden toisen kotitappion. Marginaalit ottelusarjassa ovat todella niukat, ja Vilppaan ei kovin montaa pykälää tarvitse parantaa ollakseen kenties taas karvan verran edellä.

− Jos emme voita maanantaina, tällä voitolla ei ole merkitystä, Mangano totesi.

Lauantain ottelu näkyi jo suurelle yleisölle Ylen tv-kanavilla ja niin ovat nähtävissä myös kaikki tulevat finaalipelit. Tosin täytyy toivoa, että Ylekin vielä parantaa peliään sarjan edetessä. Selostaja-kommentaattori-kaksikko Antti-Jussi Sipilä ja Pieti Poikola tuovat pelin erinomaisesti myös koripalloa vähemmän seuraavalle katsojalle.

Kuitenkin lähetyksen ohjaaja oli ihastunut hidastusnappiin, minkä myötä katsojat missasivat useita minuutteja pelistä, kun toisen joukkueen koko hyökkäyksen ajan näytettiin useasti pelkkää hidastuskuvaa edellisestä korista.