Vajaamiehinen BC Nokia luhistui ja antoi helpon voiton KTP:lle − ”En voi enempää vaatia keneltäkään”

Nokialaiset laittoivat keskiviikkona Salon Vilppaan koville pelaten ottelun vain kuudella miehellä. Enää perjantaille energiaa ei kuitenkaan riittänyt, vaan KTP juoksi ohi ja selvään voittoon.

KTP – BC Nokia 88-68
Ottelun tilastot

Peliminuutteja BC Nokian riveissä ei ollut nytkään jakamassa käytännössä kuin seitsemän pelaajaa, joten vierailla oli kova urakka edessään. Kun jalka ei enää noussut samaan malliin, eivät Näädät pystyneet myöskään hyödyntämään kokoansa korin alla.

KTP pelasi järkevästi, otti Nokian isot miehet pois hyökkäyspelistä ja jätti isoon rooliin joutuneet Teemu Sulosen ja Aleksi Kantosen vapaaksi. Kun korinalusta oli toisaalta tukossa ja toisaalta Nokian isot miehet Dragan Labovic (15/9) ja Korisliigan lokakuun kuukauden pelaaja Sean O’Mara (6/7) selvästi uupuneita, olisi vieraiden pitää elää kaukoheitoilla.

Sulonen ja Kantonen kuitenkin heittivät kumpikin kolmosensa 1/6, koko joukkue 8/30 ja nokialaisten korilukemat jäivät pieniksi.

KTP taas oli selvästi paremmassa heitossa. Vaikka joukkue ei avauspuoliajalla käynyt pallon kanssa montaakaan kertaa hyökkäyspään kolmen sekunnin alueella, oli kotkalaisten puoliaikajohto lukemin 42-29 jo ottelun kannalta ratkaiseva.

Kotkalaistenkaan peli ei ollut läheskään täydellistä. Avauspuoliajalla KTP ei päässyt kertaakaan vapaaheittoviivalle, BC Nokia joutui rikkomaan yhden (1) kerran ja hyökkäyspeli oli pelkästään pitkien heittojen varassa. Tänään sekin riitti, kun Nokia oli lopen uupunut.

Toisella puoliajalla KTP venytti eron 20 pisteeseen ja sen jälkeen vieraiden penkiltä näytti nousevan jo valkoinen lippu pystyyn. Onnistujia hyökkäyspelissä kotkalaiset saivat laajalta rintamalta, ja kokenut Michael Pounds (14p) nosti tärkeimpiä koreja tiukoissa paikoissa.

Alkukauden murheelliset pelit olivat kotkalaisille kuin muinaishistoriaa, kun maajoukkuetauolle joukkue pääsee kaksi kovaa voittoa alla. Myös koko KTP:n miehistö alkaa päästä paremmin peliin kiinni, vaikka perjantainen Nokia ei paras mahdollinen mittari ollutkaan.

− Äijät ovat olleet erittäin väsyneitä. Emme halua siitä tekosyytä, mutta se varmasti näkyi kentällä tänään. Heitimme väsyneesti, emmekä oikein jaksaneet mennä korille, BC Nokian Kantonen kertoi.

− Sunnuntaina pelasimme ison, henkisesti raskaan paikallispelin Pyrintöä vastaan, ja Aapeli [Alanen] loukkaantui siinä. Keskiviikkona Saloa vastaan tappelimme viimeiseen heittoon asti kuudella pelaajalla.

− Normaalisti kun minun joukkueeni olisi pelannut tällaisella ilmeellä, olisi kuulunut huuto helposti pukukopista tänne asti. Mutta nyt en voi enempää vaatia keneltäkään, tämä kuormitus on tällä hetkellä järkyttävä. Varsinkin isot pojat joutuvat pelaamaan ihan kohtuuttomia minuutteja, BC Nokian valmentaja Ville Tuominen kertoi.

Kun Nokia saa Alasen ja jossain kohdin Daniel Dolencin takaisin kokoonpanoon, on varmasti kentillä näkyvissä hyvin erilainen joukkue. Tosin ensi viikolla pirkanmaalaisilla on edessä vielä kaksi kovaa ottelua, joihin ryhmä joutuu lähtemään yhä vajaalla kokoonpanolla.

− Yritetään nuolla haavat ja kerätä energiat, jotta saamme ensi viikolla kaksi peliä tapeltua, Tuominen kertoi.

Ottelun jälkeen KTP:n valmentajan Tomi Kamisen ilme oli hyvin erilainen kuin monen kauden aiemman pelin jälkimainingeissa.

− Kauhajoki-voitto antoi meille uskoa, mitä tähän hommaan ollaan kaivattukin. Meidän pelisuunnitelman toteutus oli upeaa. Puolustimme pirun hyvin Labovicia ja O’Maraa, saimme heitä pois raiteilta.

− Harmittaa jopa, että meillä alkaa tauko. Nyt olisi merkkejä paremmasta viimeinkin. Ei tarvitse minunkaan murjottaa niin paljon kuin aiemmin, Kaminen kertoi.

Kaminen ei aiemmin ole myöskään ollut tyytyväinen kaikkien jenkkivahvistustensa otteisiin. Nytkään täyttä synninpäästöä ei tullut, eikä edes lupausta siitä, että samoilla miehillä jatkettaisiin tauon jälkeen, mutta Kaminen silti vaikutti suhtautuvan positiivisemmin ulkomaalaispelaajiinsa.

− Kun ne tulevat tänne nämä koulupojat, luulot ovat aika kovia − tässä ollaan tähtiä. Sitten kun huomataankin, että tämä onkin aika kova sarja, eikä se ole valssia suvella. Nyt he ovat omaksuneet tämän paremmin.

Korisliigan perjantain toisessa ottelussa Salon Vilpas jatkoi voittokulkuaan, kun sarjan kärkijoukkue rökitti kotonaan Korihait numeroin 110-71. Kokeneet veteraanit Teemu Rannikko (19p) ja Juho Nenonen (20p) olivat iskussa ja myös tuore vahvistus Antonio Ballard esiintyi lupauksia herättävästi.