Vakuuttava Karhubasket ensimmäisen finaalin voittoon

Puolustava mestari Kauhajoen Karhubasket oli kotikentällään yhtä kovassa iskussa Korisliigan ensimmäisessä loppuottelussa kuin se on ollut käytännössä koko alkuvuoden ajan. Kouvojen vahva alku ei kauhajokisia pelästyttänyt ja finaalisarjan avauspeli oli isäntien heiniä.

Karhubasket − Kouvot 96-86
Ottelun tilastot

Kouvot tuli kovalla tempolla ja toimivalla heittopelillä pelin alkuun, onnistuen keräämään itselleen parhaimmillaan yhdeksän pisteen etumatkan avausneljänneksellä. Thomas Gipson (27p) jyräsi korin alla ja pelintekijä Tuomas Hirvonen (16/4/4s) käytti omat heittopaikkansa hyödykseen.

− Gip on aika järkäle tuolla sisällä. He auttoivat minusta ja ne paikat pitää käyttää hyväkseen, Hirvonen kertoi.

Pitkän seitsemän pelin välieräsarjan taistellut Kouvot oli ottelun alussa paremmassa vireessä, mutta kun Karhubasket sai koneensa käyntiin tunnustelevan vaiheen jälkeen, oli isäntäjoukkue juuri niin hyvä kuin sopi odottaa.

− Olimme hieman hitaita ensimmäisessä erässä. Saimme pelin edetessä tahtia nostettua. Avauserän jälkeen olimme fokusoituneita ja tiesimme, mitä halusimme tehdä sekä olimme kärsivällisiä, Karhubasketin Chris McKnight (18/4) kertoi.

Ensin Karhubasket kiri Kouvojen etumatkan kiinni, siirtyi johtoon ja hiljalleen kasvatti etumatkaansa. Kouvot ei kuitenkaan myynyt nahkaansa halvalla, sillä vielä päätöserässäkin vierasjoukkue pääsi kertaalleen jo kahden pisteen päähän kauhajokisista.

Lopulta Karhubasketin rutiini oli liikaa ja varsinkin Rene Rougeau (17/4/4) ja Cameron Jones (18/6/11s) edustivat tätä luotettavaa hyökkäys- ja puolustuspelaamista.

Gipson oli korin alla lähes pitelemätön läpi pelin ja vankka sentteri upotti pelitilanneheittonsa peräti 13/15. Brian Asbury (14/10) tarjosi kohtalaista tukea, mutta Kouvojen pudotuspelien paras pistemies David Gonzalvez (4p) oli melko lailla yössä heittonsa kanssa.

Gipsonin kanssa puolustuspäässä painimaan joutunut Greg Mangano (30/11) ei haastetta pelännyt, vaan suoriutui siitä tyydyttävästi ja oli taas hyökkäyspäässä aivan erinomaisessa iskussa.

Avauspelin voitto meni jokseenkin odotetusti Karhubasketille, joka oli saanut levätä, valmistautua ja parannella mahdollisia pieniä kolhuja puolitoista viikkoa, kun taas Kouvot joutui avaamaan finaalipelit suoraan erittäin fyysisesti rankan Vilpas-välierän jälkeen.

Kummankin joukkueen valmentajat korostivat ottelun jälkeen, että kyseessä on sarja, missä ratkaisevaksi nousee se, kuinka joukkueet reagoivat voittoihin, tappioihin sekä vastustajansa taktisiin muutoksiin.

− Pitää ymmärtää kuinka vähän valmistautumisaikaa meillä oli tähän. Ne asiat, mitkä ehdimme käydä läpi, onnistuivat semihyvin meiltä. Puolustuksessa oli vähän kommunikaation puutetta. Huomenna aloitamme videosulkeiset, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen kertoi.

− Vastustajan 64 prosentin kahden pisteen heitot kertovat, että nyt tuli liikaa helppoja koreja 0-2 metristä.

− Meidän hyökkäyksemme on yksinkertaista ja tehokasta, siihen emme tee muutoksia, Lehtonen päätti.

− Pelin alku oli tahmea. Toisella kympillä pääsimme enemmän mukaan peliin ja venytimme eroa kolmannella. Kouvot on kuitenkin erinomaisen sitkeä joukkue, Karhubasketin päävalmentaja Jussi Laakso sanoi.

− Jos se jollain vaan on mahdollista, haluamme noita isoja mörssäreitä saada vähän kauempaa ottamaan noita yrityksiään.

− 27 syöttöä finaaliotteluun on ihan huikea lukema. Se kertoo, että olemme pelanneet joukkueena, Laakso kertoi.

Toinen finaaliottelu pelataan Kouvolan jäähallissa maanantaina.