Vasta Tuukka Kotin viime sekunnin vapaaheitto toi helpotuksen Seagullsille

Helsingin Seagulls johti Korisliigan perjantain otteluaan KTP:tä vastaan selvästi, parhaimmillaan jo 20 pisteellä. Lopussa isäntien johto suli ja katosi, mutta lopulta Tuukka Kotti pussitti ratkaisevan vapaaheiton 0,4 sekuntia ennen loppua.

Seagulls – KTP 93-92
Ottelun tilastot

KTP aloitti ottelun terävästi, hallitsi levypallopeliä ja nosteli hyökkäyspään uusista mahdollisuuksistaan koreja. Sen jälkeen Seagulls kuitenkin nappasi otteen pelistä ja alkoi kartuttaa johtoaan.

Näytti siltä, että helsinkiläiset karkaavat selvään voittoon, kun KTP:llä ei ollut vastauksia Lokkien monipuoliseen hyökkäämiseen.

− Meillä oli suuria vaikeuksia puolustaa kaarella ja heidän ajojaan, vaikka pelisuunnitelmassa luki selvästi, että kaarella ei saa hävitä. Sieltä [Juwan] Staten, [Jalen] Jackson ja kumppanit tulivat liian helposti meistä ohi.

− Olimme mielestäni hirveän passiivisia. He tekivät meidän pelaamisestamme vaikeata, KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen kertoi.

Alle neljä minuuttia ennen ottelun loppua Seagulls vielä johti ottelua 14 pisteellä. Sitten isäntien peli hidastui, KTP rykäisi koneensa käyntiin ja alkoi upottaa heittoja. Antto Nikkarinen varasti palloja useampaan otteeseen ja petasi joukkuekavereilleen hyviä korintekopaikkoja.

Ero kutistui piste pisteeltä, kunnes KTP oli enää kolmen pisteen ja yhden pallonhallinnan päässä. Yksi Korisliigan parhaista kolmen pisteen heittäjistä Matt Williams Jr. sai pallon käsiinsä siirtymähyökkäyksessä, kiskaisi lähes mahdottoman vaikealta näyttäneen heiton ilmaan ja tasoitti pelin 13 sekuntia ennen päätössummeria.

Kotkalaiset näyttivät kuitenkin korisukan heilahtaessa sekoavan yhtä pahasti kuin mitä Seagulls oli tehnyt edeltävät minuutit. KTP yritti jopa tarkoituksellisesti rikkoa palloa ylös tuonutta pelaajaa, joukkueen puolustus oli hujanhajan ja vain sekunnin murto-osaa ennen pelin loppua Nikkarinen meni tarpeettomasti rikkomaan vaikeasta paikasta ohi heittämässä ollutta Kottia.

Veteraani ei pettänyt loppuumyydyn Kisahallin kotiyleisöä, vaan upotti ensimmäisen vapaaheittonsa ja heitti toisen tahallaan ohi. Pisteen voitto kelpasi kotiyleisölle, eikä pitkän voittoputken katkeaminen niin suuresti vaikuttanut harmittavan kotkalaisiakaan.

− Kun annat parikymmentä pinnaa eteen, kuoppa on aika syvä ja sieltä nouseminen vaikeaa. Lähelle päästiin. Tällaisilla huimilla runeilla nouseminen, niin en tiedä olisiko se ollut tuurivoitto, parempi näin, Kaminen kertoi.

− Tietysti tämän olisi voinut tehdä vähän helpommaksi kuin mitä tämä oli. Siitä näkee sen eron, että meillä on ollut vaikea alkukausi ja heillä kahdeksan pelin voittoputki, niin se luo uskoa.

− Meillä oli siinä seitsemän hyökkäyksen jakso, missä saimme yhdet vaparit ja kuusi pallonmenetystä. Pallosta täytyy pitää enemmän huolta. Aloimme kävellä viimeiset neljä minuuttia ja siinä me emme ole hyviä, Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas kertoi.

Kotin (19/8) lisäksi isänniltä Christopher Ortiz (17/7) pelasi vahvan ottelun. Vierailta Nikkarinen oli hyvä lopussa, mutta näkymätön sitä ennen. Williams pussitti yhteensä peräti seitsemän kolmosta, jotka muodostivatkin lähes kokonaan miehen 22 pisteen saldon.

Myös Korisliigan muut kolme ottelua päättyivät kotivoittoihin. Nokialla isäntien ja Katajan välinen ottelu oli todella tasaista vääntöä, missä kumpikaan ei päässyt karkumatkalle. Lopulta BC Nokia vei jännärin luvuin 97-95.

Näädät pelasivat loukkaantumisten vuoksi jälleen vain seitsemällä pelaajalla, ja aloitusviisikko vastasi peräti 87 pisteestä parhaina pistemiehinään Dragan Labovic ja Juan Davis Jr. kumpainenkin 21 pinnalla. Katajan Topias Palmi jatkoi joulua edeltänyttä hurjaa virettään ja pommitti jälleen 30 pistettä.

Kouvot voitti kotonaan Lapuan Kobrat numeroin 109-90. Ottelussa pidettiin todella kovaa vauhtia, kun vierailijat laittoivat ilmaan peräti 91 pelitilanneheittoa ja 21 vapaaheittoa, mutta heikko heittoprosentti koitui Kobrien kohtaloksi. Isäntä-Kouvot puolestaan hallitsivat korinalustaa ja tekivät hurjat 66 pistettä kolmen sekunnin alueelta.

Salossa vieraileva Ura Basket joutui vielä lähtemään peliin ilman Stephen Croonea ja pelilupaansa odottanutta Soma Edoa. Sarjakärki Vilpas pelasi tutun hallitsevan ottelun, otti voiton 92-67 ja kotijoukkueesta kaikki 11 pelaajaa pääsivät pisteille.