Vilpas haki riveihinsä kovan heittäjän − ”Olimme oikeassa paikassa oikeaan aikaan”

Kun aiemmin sopimuksen tehnyt takamies Kelsey Barlow karkasikin Turkkiin, on Korisliigaa johtava Salon Vilpas hankkinut joukkueeseensa loppukauden kestävällä sopimuksella Jack Gibbsin.

183-senttinen Gibbs on kova korintekijä, joka on pistänyt palloa korisukan läpi niin yliopistourallaan kuin sen jälkeen Euroopan kentillä.

Gibbs pelasi täydet neljä vuotta Davidsonin yliopistossa, joka tunnetaan myös Golden State Warriorsin tähtipelaajan Stephen Curryn opinahjona. Kolmannella kaudellaan takamies oli koko NCAA:n kuudenneksi paras pistemies 23,4 pisteen keskiarvolla ja seniorikaudellaankin mies tehtaili tilastorivin 22,1 pistettä / 4,0 levypallo / 4,1 syöttöä.

Ylopistouransa jälkeen Gibbs pelasi Belgian pääsarjaa ja FIBA Europe Cupia Spirou Charleroin joukkueessa. Kuukausi sitten yhdysvaltalainen teki sopimuksen Espanjan pääsarjaan, mutta ennen joulua Gibbs jätti madridilaisen Fuenlabradan.

− Gibbsin CV on vähintäänkin vakuuttava. Yliopistossa kaksi kertaa konferenssin ykkösviisikon pelaaja ja kovin pistemies.

− Viime kaudella erinomaiset tehot Belgiassa huippujoukkueessa ja tälle kaudelle sopimus Espanjan pääsarjaan. Voisikin sanoa, että olimme oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

− Pelaajana Gibbsin pelipaikka on enemmän kakkonen kuin ykkönen. Alkuun ajattelimme sainaavamme isomman pelaajan, mutta kun Gibbs tuli tarjolle, niin olimme kaikki yhtä mieltä, että hän on selkeästi paras pelaaja tarjolla olleista vaihtoehdoista.

− Heitto on Gibbsin suurin ase, mutta hän pääsee hyvin renkaalle sekä hänellä on hyvä pull-up -heitto, kertoi Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo seuran tiedotteessa.