Vilpas hankki ensimmäisen amerikkalaisensa mukaan mestaruusjahtiin

Salon Vilpas on kiinnittänyt joukkueeseensa yhdysvaltalaisen Henri Wade-Chatmanin. Molempia takamiehen paikkoja pelaamaan kykenevä 188-senttinen Wade-Chatman pelasi kaksi edellistä kautta Espanjassa Ciudad de Valladolidin joukkueessa.

Wade-Chatmanilla pelasi Espanjassa mainiolla menestyksellä. Miehen ensimmäisellä Euroopan ja ammattilaispelikaudella hän oli mukana nostamassa Valladolidin joukkuetta kolmanneksi korkeimmalta sarjatasolta kakkostasolle.

Viime kaudella takamies pelasi 14,3 pisteen keskiarvolla ja oli sarjan seitsemänneksi paras pistemies. Wade-Chatman kunnostautui myös tarkkana heittäjänä, kun kolmen pisteen heittojen prosentti oli 44 ja kahden pisteen suorituksissa 48.

− Wade-Chatman on kombotakamies, jonka parhaat ominaisuudet ovat skoraus siirtymässä, palloskriineissä sekä isolation-tilanteissa. Hän pystyy pelaamaan molempia takamiehen tontteja meidän suomalaisten takapelaajien kanssa samaan aikaan.

− Tämä antaa meille mahdollisuuden pitää kahta tai jopa kolmea pallonkäsittelijää kentällä samaan aikaan. Nykykoripallossa erilaiset ”hyökkäyspään edunluojat” ovat kullanarvoisia, Vilppaan valmentaja Joonas Iisalo kertoi seuran tiedotteessa.

Vilppaalla on sopimuksen jälkeen kasassa erittäin vahva takamiesryhmä. Ykköspelintekijänä jatkaa Teemu Rannikko, Henri Kantonen siirtyi Saloon Karhubasketista ja sekä Mikko Koivisto että Aatu Kivimäki jatkavat joukkueessa.