Vilpas kesti paineen ja vei voiton

Salohallin runsaslukuisen yleisön (1683) edessä kotijoukkue Vilpas kesti pudotuspelien paineet ja siirtyi niukalla voitolla puolivälieräsarjassa 2-1-johtoon.

Vilpas – KTP 77-69
Ottelun tilastot

Kun KTP oli hakenut avauspelistä yllätysvoiton ja puolestaan Vilpas kävi Kotkassa hakemassa murskavoiton, oli ottelusarjan suunta vielä täysin avoin. Vilpas vei kotiotteluaan torstaina, mutta KTP ei myynyt nahkaansa halvalla.

Vilpas oli karannut jo yli kymmenen pisteen johtoon, mutta KTP hilasi itsensä päätöserässä vielä kertaalleen mukaan peliin. Aivan onnetarkaan ei ollut kotkalaisten puolella, kun Vilppaan Javontae Hawkins (26p) paukutti kolmeen pisteen heittoja korilevyn kautta sisään ratkaisuhetkillä.

− Puolustus 69 pinnaa. Meidän hyökkäys ei ollut erityisen hyvää. Selvästi enemmän menetyksiä kuin syöttöjä. Se kuvastaa pelin luonnetta tällä hetkellä, sellaista taistelupalloa. Kumpi haluaa enemmän ja kummalla on myös enemmän onnea mukana, Vilppaan valmentaja Joonas Iisalo kertoi.

− Pyrimme siihen ensimmäisen pelin intensiteettiin. Jos vertaa siihen toiseen matsiin, oli tämä kuin yö ja päivä. Siihen pitää olla tyytyväinen, mutta Vilppaalla oli tänään paremmat prosentit, ja sille ei aina voi mitään, KTP:n Antto Nikkarinen sanoi.

Vaikka illan peli päättyikin KTP:n tappioon, näyttävät kotkalaiset laittavat runkosarjan selvän voittajan ja ennakkosuosikki Vilppaan todella koville. Salohallissa runkosarjassa voittamaton Vilpas kaipasi tosiaan tuuritkin puolelleen, jotta sarjan kolmas peli kääntyi lopulta isännille.

− Pyrimme pääsemään ottelun temmon kontrollointiin, ja se toimi välillä ihan hyvin. Emme lannistuneet, pääsimme viiden pisteen päähän. Ylihuomenna mennään uudestaan, KTP:n valmentaja Ray Ailus sanoi.

− Me emme ole olleet tällaisissa tilanteissa niin montaa kertaa tällä kaudella. Nyt kun on tiukka paikka, ehkä siinä vähän puristaa lapaa, Iisalo sanoi.

Nilkkavammasta kärsinyt Hawkins oli kovassa iskussa ja teki Vilppaalle tärkeimpiä pisteitä. Sen sijaan pelintekijä Teemu Rannikon kauden päättäneestä loukkaantumisesta salolaiset eivät vielä näytä toipuneen.

− Tällä hetkellä meillä on aukko pelin johdossa. Kuka loppuhetkillä ottaa sen pallon. Teemu hommattiin tänne siihen rooliin. Viimeiseen kolmeen-neljään minuuttiin en ole tyytyväinen, siinä se aukko näkyy, Iisalo manasi.

KTP:n peli on vahvasti joukkueen avausviisikon varassa, ja jotta voittoja tulisi pudotuspeleissä, täytyy kaikkien onnistua liki täydellisesti. Kotkalaisten suoritus Salon torstai-illassa oli vahva, mutta ei kuitenkaan riittävän täydellinen.

Pelin jälkeen Ailus alkoi lykätä paineita jo Vilppaan niskaan, kun sarja on katkolla lauantaina Kotkassa.

− Salohan on Suomen paras joukkue ja heillä on ylivoimaisesti paras valmennus.