Vilpas löysi toisen ulkomaalaisvahvistuksensa Luxemburgista

Salon Vilpas on tehnyt yksivuotisen sopimuksen yhdysvaltalaisen Tim Colemanin kanssa. 24-vuotias laituri siirtyy Korisliigaan Luxemburgin pääsarjasta.

Coleman pelasi viime kaudella ensimmäisen ammattilaiskautensa Euroopassa ja iski kovat tehot Luxemburgin pääsarjassa. Miehen joukkue BBC Etzella voitti tuplamestaruuden ja 196-senttinen Coleman teki 31 ottelussa keskimäärin 28,3 pistettä, 10,8 levypalloa, 2,8 syöttöä ja 2,4 riistoa.

Kovien tilastojen lisäksi yhdysvaltalainen valittiin Luxemburgissa finaalisarjan MVP:ksi, vuoden laituriksi ja vuoden pelaajaksi Total Leaguessa.

Ennen siirtoaan Eurooppaan Coleman pelasi täydet neljä vuotta New Jersey Institute of Technologyn yliopistossa NCAA:n päädivisioonassa. Seniorikaudellaan hän keräsi 12,5 pistettä, 6,9 levypalloa ja 2,4 syöttöä reilussa 29 minuutissa.

− Tim on monipuolinen ja atleettinen pelimies, josta saimme erittäin hyvät referenssit. Hän on kova tekemään töitä ja on erittäin motivoitunut ottamaan seuraavan askeleen urallaan.

− Coleman vaikuttaa kaikin puolin erittäin sopivalta palalta ensi kauden konseptiimme, Vilppaan päävalmentaja Ville Tuominen kertoi seuran tiedotteessa.