Vilpas löysi uuden vahvistuksen pikaisesti − ”Erittäin nopea, fyysinen ja taitava takamies”

Vain muutama päivä sen jälkeen, kun Salon Vilpas antoi lähtöpassit koeajalla olleelle Henri Wade-Chatmanille, löytyi korvaajaksi takamies Diante Baldwin.

183-senttinen Baldwin pelasi neljä kautta kotikaupunkinsa yliopistossa UNC Greenborossa, jossa viimeisellä seniorikaudellaan takamies teki tehot 13,5 pistettä, 3,5 levypalloa, 4,3 syöttöä ja 1,8 riistoa per peli.

Ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan Euroopassa yhdysvaltalainen pelasi viime vuoden AZS Koszalinin riveissä. Vastuuta kertyi 26 minuuttia peliä kohden ja tehot 31 ottelussa kirjattiin numeroina 11,9 pistettä, 3,8 levypalloa ja 4,2 syöttöä.

− Diante on erittäin nopea, fyysinen ja taitava takamies. Hän aiheuttaa näillä ominaisuuksillaan etutilanteita niin siirtymä- kuin puolenkentän hyökkäyksessä. Kolme kautta putkeen hänen syöttöprosenttinsa on ollut melkein 30, joten hän löytää vapaat pelaajat kiitettävästi.

− Hyökkäyksessä hänen pelinsä pitäisi tukea hyvin Teemun [Rannikko] ja Aatun [Kivimäki] ominaisuuksia ja Diante tuo erilaisen variaation kentälle, kuten John Jordan ja Jaylon Brown viime kaudella, kertoi Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo seuran tiedotteessa.

Kun Wade-Chatman sai lähteä, nappasi Vilpas korvaajan yllättävänkin nopeasti. Kuten miehen syöttötilastot kertovat, on Baldwin viihtynyt peliä tekevänä takamiehenä. Kun Vilppaan ryhmässä on pallonkäsittelijöitä jo Rannikko, Kivimäki ja Henri Kantonen, saa Iisalo sovittaa takakenttänsä pelirotaatiota uudella tapaa.

− Kaikki viestit, jotka olemme saaneet hänen persoonastaan Puolasta ja collegesta ovat olleet mairittelevia. Hän on kaveri, joka tekee rajusti töitä ja haluaa voittaa, Iisalo kertoi.